Tamer Heper Olay biraz ümitsiz
HABERİ PAYLAŞ

Olay biraz ümitsiz

Haberin Devamı

Rahmetli babam 1977 senesinde bir ilçe belediyesinde gayrimenkul almış. Parasının makbuzunu ve sair belgeleri almış ama gidip tapuda adına kaydettirmemiş. Belediye de bir tarihte bu yeri başkasına satmış. Bu gün dava açıp bu yeri adımıza kaydettirebilir miyiz? D.O.

Gayrimenkul mülkiyetinde ortaya çıkan ihtilaflarda zamanaşımı yoktur. Malik olan kişi gayrimenkule vaki tecavüzlerle ilgili davayı her zaman açar. Ancak sizin olayınızda bir istisnai durum var. Bir gayrimenkule tapu kayıtlarına güvenerek malik olan kimse artık bu yere malik olmuştur ve buna iyi niyetli üçüncü kişi denilir. Zira tapu kayıtları devletin güvenilir kayıtlarıdır.

[[HAFTAYA]]

Bir kimse devletin güvenilir kayıtlarına bakıp bu yere sahip olmuş ise bunun iyi niyeti korunur. Yeter ki sırf iyi niyetli üçüncü kişi olduğu iddiasını öne sürmek için muvazaalı bir işlem yapmış olmasın. Tabii bunun isbatı da oldukça zordur. Üçüncü kişi dediğimiz yeni malik bu yere ne suretle sahip olmuş, ne işlem yapılmış, bunu ancak tapu kütüğünden anlayabilirsiniz. Bu incelemeyi de ancak mevzuatı bilen biri yapabilir. Bu nedenle: Ben bunları söyledikten sonra, talebinizden tamamen vazgeçin demek istemiyorum. Anlattığınız olay değerli bir malla ilgili. Dolayısı ile durumunuzu bulunduğunuz yerdeki bir meslektaşımla görüşüp, tapu kayıtlarını ve babanızın elde edip de tapuya yansıtmadığı belgeleri de inceledikten sonra ne yapacağınıza karar vermenizi önereceğim. Zira bu kadar uzaktan ve bu kadar bilgi ile hareket etmek hatalı olabilir ve önemli bir hakkınızın kaybına neden olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder