Tamer Heper Önce hasarı tespit gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Önce hasarı tespit gerekiyor

Haberin Devamı

Altı daireli bir binanın en üst katında oturuyorum. Çatı problemim var. Eskiden binamızdaki komşularla iyi ilişkilerimiz vardı. Ancak ikisi dairelerini sattı, yeni gelen komşular onlar gibi anlayışlı değil. Çatı problemi ile ilgilenmiyorlar. Bu durumda ne yapmalıyım? Örneğin polise başvursam bir çözüm olur mu? T.U.

Yok sakın polise falan başvurmayın, bu iş polisin görevleri arasında değil. Düşünün yoldaki trafik kazası bile artık polisin görev alanında değil, ölü veya yaralı varsa tamam, diğer durumlarda kendi başınıza hallediyorsunuz, sizin çatıyı polis ne yapsın. Yapacağınız şeyler şunlar: Çatının onarım ihtiyacında sizin durumunuzda olan çatıaltı daireler büyük zarar görür.

[[HAFTAYA]]

İlk yağmurda çatı akar, evin içindeki eşya batar. Bunun için çatı onarımı beklemeyi gerektirmez. Ancak kat malikleri kurulu toplantısı yakın ise buradan bir karar almanız mümkün. Ne de olsa dörde ikisiniz. Ancak bu da şart değil. Sizin bina altı daireli olduğu için yöneticiniz yoktur. Bu durumda dahi siz bir mahkemeye başvurup mahkeme marifeti ile delil tespiti yaptırın. Bilirkişi gelsin çatının hasarlı olduğunu, oranım gerektiğini ve onarımın kaç liraya mal olacağını rapor halinde versin. Onarım için gerekli parayı kat maliklerinden talep edin. Alabildiğinizi alın, alamadığınız için topladığınız parayla, tabii toplayamadığınız kısım için kendi cebinizden ekleyerek onarımı yaptırın, sonra katılmayanlardan icra yolu ile bu parayı faizi ile birlikte talep edin. Bunun başka bir yolu da yok. Bu onarımı yaptırmak için mahkeme marifeti ile tespit şart değil ancak önce mahkeme marifeti ile tespit yaptırmazsanız, onarımdan sonra para talep ettiğinizde kötü niyetli komşular, onarım ihtiyacı yoktu, boşuna masraf yaptı diye itirazda bulunabilir ve işiniz uzar. Tespit bu nedenle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder