Tamer Heper Önce icra takibi yapın
HABERİ PAYLAŞ

Önce icra takibi yapın

Haberin Devamı

Birinden bonoya bağlı alacağım var. Ancak bankalara da kredi kartı borcu varmış ve işyerini karısına devretmiş. Bu durumda ben ne yapabilirim? R.Y.

Bir kimseden alacağı olan kimse, ödenmesi gereken tarih geldiğinde alacağını alamıyorsa ona söylenecek tek söz ve yapılacak tek öneri hukuki işlem başlatmasıdır. Sizin durumunuzda olan biri için hukuki girişim, elinizdeki bonoyu icra takibine konu yapmaktır. Bonolar için özel bir takip yolu vardır. Bunun için standart iki form doldurularak icra takibi başlatılır.

[[HAFTAYA]]

Bunlardan biri takip talebi, diğeri ödeme emridir. (Mevzuatta ödeme emrinin icra memuru tarafından doldurulacağı hükmü vardır ama iş yükleri nedeni ile icra memurları bunu doldurmuyor, alacaklı kişi dolduruyor.) Bunların icra dairesinde icra müdürlüğüne verilmesi ile takip başlar. Bu, takibin başlama şekli. Ancak sizin tereddüdünüz, işyerini karısına devrettiği ve bankalara da borcu bulunduğu konusu. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim. Bankalar da elbette takibe girişecekler. Böyle muhtelif takipler var ise önce takip yapan ön sıralarda bir yer alır. Dolayısı ile en kısa zamanda takibi başlatmanızda yarar var. Bu kişi işyerini devretmiş olabilir, bunun muvaza olduğu ileri sürülebilir. Muvaza, kanuna karşı hile anlamına gelir. Ancak bu bir dava konusu yapılırsa dava uzun sürer. Önerim, önce icra takibini kesinleştirmeniz, ondan sonra icra müdürlüğü kanalı ile var olabilecek gayrimenkul veya araç bilgilerini temin ettirmenizdir. Anlattıklarım sade vatandaş için biraz zor gibi geliyor. İşte bunun için de ben her zaman bir meslektaşımın yardımının alınmasından yanayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder