Tamer Heper Önünüzde iki konu var
HABERİ PAYLAŞ

Önünüzde iki konu var

Annemden miras kalan bir dairemiz var ama binada kat mülkiyeti yok. Kat mülkiyeti kurmak istiyoruz ama binadaki daire sahiplerind en biri ölmüş, mirasçısı da yok. Bunu en kısa sürede nasıl sağlarız? ? O.S.

Sizin hukuki probleminiz tek değil, iki. Şöyle: Birincisi ölen kişinin mirasçısı yok ise mirasçı devlettir. Yani işe hazine el koyacak. Dolayısı ile bunu önce muhakemat müdürlüğü ile görüşerek halledeceksiniz.

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile böylece bu dairenin yeni sahibi belli olmuş olacak. Ancak dairenin yeni sahibi belli olmuş olacak derken sizin tabirinizi kullandım, oysa hukuki olarak bu dairenin sahibi yine belli olmayacak. Çünkü kat mülkiyeti kurulu olmayan bir binada daire sahipliği de yoktur. Binanın tümünde ortak mülkiyet vardır. Yani siz de ölen komşunuz da aslında oturduğunuz dairenin maliki değilsiniz, sadece tüm binanın ortakları arasındasınız. İşte ikinci problem burada başlayabilir. Kat mülkiyeti tesis olunacakken hazine ölen kişinin oturduğu daireyi benimseyip bu yer üzerinde kendi adına kat mülkiyeti tesisini kabul edecek mi, yoksa başka hukuki problem yaşanacak mı? Başka hukuki problem yaşanabilir, zira ihtilaflar neredeyse sonsuzdur. Bunun için ben derim ki, hukuki olan her işinizi bir meslektaşımın yardımı ile yapın. Karşınıza akla hayale gelmedik ihtilaflar çıkabilir. Hatta yapılan bir yanlış dahi birçok hukuki problemi beraberinde getirebilir. Bunun için herhangi bir girişimde bulunmadan bir meslektaşımla işbirliği yapmanız birinci önerim olacak

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder