Tamer Heper Organ bağışı
HABERİ PAYLAŞ

Organ bağışı

Haberin Devamı

Ben öldükten sonra organlarımın yok olmasına razı değilim. Benden sonra bir veya birkaç insanın hayatı kurtulacağı için organlarımı bağışlamak istiyorum. Bu bağış nerede ve nasıl yapılır? A.S.

Organ nakli tıbbın gelişmişliği içinde ayrı ve önemli yeri olan bir husustur. Beyin ölümü gerçekleşmiş birinin organlarının birilerine can vermesi çok önemli olduğu gibi bu duyguyu taşıyanların da organ nakli bekleyenler için ne derece saygı duyulacak kimse olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün organ bağışında bulunanların birçok organı hastalara yeniden hayat verebilmektedir. Bu hususun önemine binaen organ bağışı oldukça kolay bir işlem haline getirilmiştir. Organlarını bağışlayacak kimse sağlıklı, 18 yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Bu vasıfları taşıyan herkes organlarını bağışlayabilir. Organ bağışının yapıldığı yerler de çok kolay ulaşılabilen yerler olup bağışlar;

-Sağlık Müdürlükleri’nde
- Hastanelerde
- Emniyet Müdürlükleri’nde (ehliyet alımı sırasında)
- Organ nakli yapan merkezlerde
-Organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek vb. kuruluşlarda yapılabilir

[[HAFTAYA]]

Bağış yapılırken çoğunlukla hazır formlar doldurulur ve bağışlanması istenilen sınırlı organ var ise bunlar işaretlenir. Bu formlar doldurulup imzalanırken mümkün ise yakın mirasçıların imzası yani onayı alınır. İşlemler bu kadar kolaylaştırılmıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder