Tamer Heper Örnekleri az değil
HABERİ PAYLAŞ

Örnekleri az değil

Haberin Devamı

Bir aile şirketinden daire satın aldım, paranın tamamını ödedim. Benim gibi başka alıcılar da vardı, bunlar da paralarını ödemişler. Ancak şirket büyük işlere girmiş batmış. Malları hacizli. Bizim alacağımız daireler üzerinde onlarca haciz var. Bankalar evleri sattırdı, paralarını aldı, artanları da SSK gibi borçlara gitti bize bir şey kalmadı. Ben evi icradan satın alanlara para ödeyerek tekrar aldım. Yani iki defa para ödedim, buna rağmen aile fertlerinden birine gidiyorum, ‘Paramı iade edin” diyorum beni kovuyorlar, ötekine gidiyorum, “Parayı bana mı verdin? diyor. Ne yapacağımı şaşırdım, üzerlerinde mal mülk kalmamış. Ben ne yapayım? A.K.

Yanıtım okuyucumu teselli eder mi bilemiyorum. Bu, son yıllarda çok karşılaşılan bir durum. Bu gibi satışlarla insanlar çok mağdur edildiler. Başını sokacak bir mesken ihtiyacı insanları bu kötü niyetli kişilerin tuzağına düşürüyor. Bence her şeyin başı sağlık. Okuyucumun psikolojisinin bozulduğu ifadesine göre bunu söyleme mecburiyeti duyuyorum.

[[HAFTAYA]]

Ancak olayın hukuki cephesine gelirsem çok yararlı bir öneri getiremeyeceğim. Zira okuyucumun anlattığına göre zaten önleri kesilmiş. Nasıl? Birincisi, aile şirketi diyor. Öyle aile fertlerinin biraraya gelmesi bir şirket anlamı taşımaz. Şirket dediğiniz hukuki bir kuruluştur. Hükmi şahsiyeti vardır. Örneğin bir anonim şirkettir veya bir limited şirkettir. Aile fertleri bir büroda birarada oturuyor ise bu bir şirket değildir. Bu durumda da okuyucumun durumunda olanlar kimi takip edeceklerini bilemezler. Karşılarında bir şirket var ise ve iflas ederse en azından iflas masasına kayıt imkanı vardır ve tasfiyeyi kamu kurumları yönetir. Ancak böyle aile birliğinin iflası vs. olmaz. Paraları kaybederler hepsi bir köşeye çekilirler. Ortada takip edilecek kimse kalmaz. Nitekim okuyucuma verilen yanıtlar bunu gösteriyor. Sonra ortada takip edecek kişiyi bulsan bile takibin sonuç vermesi için borçlunun cebinde parası olmalıdır. Bunlar her şeyi kaybettilerse yapacağınız takip de sonuç vermez. Netice olarak okuyucum müşkül durumda. Bunlar anlaşılan hususlar. Anlaşılamayan şu. İhale ile bankalar binayı satmış parasını almış sonra bunları yine okuyucumun durumunda olanlara satmış, ama okuyucum hala tapu peşinde. Peki bankalar bu yerleri tapusuz mu aldı? Buna ihtimal veremiyorum. Bu noktada anlaşılmaz bir şey var. Bence bir meslektaşımla işbirliği yaparak, bir miktar daha masrafı göze alın ve olayın hukuki cephesini aydınlatsın. El yordamı ile çözülebilecek gibi görmüyorum. Meslektaşım ortada bir suç unsunu bulursa da savcılığa şikayette bulunup yeni bir cephe açabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder