Tamer Heper Oy kaygısı
HABERİ PAYLAŞ

Oy kaygısı

Evimizin altındaki dükkana su bağlatmak istedik ancak bizden deprem sigortası istendi. Bu mecburi mi? Y.I

Evet şimdi mecburi. Nasıl mecburi? Şöyle: Biliyorsunuz Marmara Bölgesi’ndeki deprem sonrası binalara deprem sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi.

Ancak bunun bir yaptırımı yoktu, sadece tapu müdürlükleri, deprem sigortası olmayan binalar ile ilgili işlem yapmıyorlardı. Şimdi bu iş genişletildi, artık su-gaz bağlanması için deprem sigortası poliçesi aranıyor.

[[HAFTAYA]]

Bu poliçeler pek itibar görmüyor. En azından vatandaş bundan yarar sağlayamayacağı inancında, dolayısı ile pek itibar etmiyor. Zira bu konu ile ilgili bir madde var ki zaten tüm ümitlerin yitmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Şöyle, deprem sigortasından istifade için binada projeye aykırılık bulunmaması lazım. İyi ama projeye aykırılığı bulunmayan bir binayı nerede buluyorsunuz? Hele herhangi bir seçim yaklaşsın bakın bakalım binalardaki faaliyet ne halde.

Tuğlayı, malayı kapan binasına ekleme yapma gayretinde. Çünkü ilgili belediye “Aman bir oy bir oydur, yapılanı görme-duymasöyleme” moduna giriyor ve binalar mantar gibi bitiyor. Bu ortamda projesine uygun bina bulmak mümükün mü?

Sonra buradan gelecek oy sayısı bakarsın yetmez deyip imar affı çıkarılıyor. Kaçak binalar af kapsamına giriyor. Bakın bunda asla vatandaşın kabahati yoktur. Kabahatin tamamı idarededir.

Zira: Vatandaş başını sokacak bir yuva peşinde. İdare ise buna yasalar çerçevesinde izin vermek, kaçak olanı ise yine yasalar çerçevesinde engellemek mecburiyetinde.

Öyle oy düşüncesi ile susarsa vatandaşı ölüme mahkum eder. Japonya’da aynı şiddette olan depremde bir bina yıkılmaz, bir kişi ölmezken bizde sağlam bina kalmaz, yüzlerce kişi ölür. Neden? oy kaygısından. Ne çekti bu millet bu oy kaygısından be!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder