Tamer Heper Paranoyak olun!..
HABERİ PAYLAŞ

Paranoyak olun!..

Haberin Devamı

Geçen gün kapı çalındı, iki kişi vardı, biri eski tapucu, diğeri de emlakçıymış! Bize İstanbul'da arazi miras kalmış, kendilerine vekaletname vermemizi istediler. Vekalette, dava açma, intikal, satış yetkileri olmasını istediler. Buna karşı 130.000 TL teklif ettiler. Ben ve mirasçı olabilecek akrabalarımız buna bir mana veremedik. “Bu yeri bize söyleyin” dedik, söylemediler, gizliymiş. Buna karşı ne yapmamızı önerirsiniz? S.K.

Son günlerde haberlerde duyuyorsunuz, bir telefon geliyor, telefondaki ses kendini ya polis veya savcı olarak tanıtıyor. “Banka hesabınıza terör örgütü girdi” (bu ne demekse?) diyor.

[[HAFTAYA]]

Bunu halletmek için “Bankadaki paranızı çekip bize verin” diyorlar. Korkan vatandaş da bankadaki parasını çekip veriyor yani dolandırılıyor. Sizin başınıza gelen de, pek çok kişinin başında. Kapı çalınıyor ve büyük araziler miras kaldığını, bunu kendilerinin ortaya çıkardığını, vekalet almaları halinde büyük para kazanılacağını söylüyorlar. Peki bu durumda şimdiye kadar dolandırıldığını ileri süren oldu mu?

Benim kulağıma gelmedi. Ancak ne oldu da bir anda vatandaşların pek çoğunun zengin dedesi ortaya çıktı da, torunlarına büyük araziler kaldı. Bence dedelerinizi bir soruşturun ya esnaftı veya zenaatkardı. Herhalde başvuru yapılan tüm vatandaşların dedesi sarayda paşa değildi. O halde tereddüt edilecek önemli bir husus var.

Dikkatli olmak lazım. Bence bu teklifi getiren kişileri, aklınızda bir şüphe kalmaması için hemen reddetmeyin. Tanıdığınız, yakınınızda olan bir meslektaşımla birlikte dinleyin, olabilecek hukuki tuzakları değerlendirsin, sizi emniyet altına alınacak noktaları belirlesin sonra karar verin. Bugünler gözden sürmenin çalındığı, binbir türlü dümenin döndüğü günler. Siz de bugünlerde paranoyak olun zarar gelmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder