Tamer Heper Plan mağdurları yakınıyor
HABERİ PAYLAŞ

Plan mağdurları yakınıyor

Haberin Devamı

Bizler Silivride yazlık ev sahibiyiz. Silivri’nin büyükşehire bağlanması ile 1/5000’lik imar planlarında yapılan değişiklikle evlerimizin bulunduğu yer yeşil alan ilan edildi. Bunun sonucunda imar plan notlarının incelenmesinden anlaşılan plan kesinleştikten sonra bizim evlere el konulacak. Bu bir istimlak de olmayacak, bedel dahi alamayacağız. Bize başka parsellerde inşaat izni verilecekmiş, başka parseli isteseydim orada ev alırdım, böyle çözüm olur mu? Bu durumda orada oturmakta olan kişilerin mağduriyetini düşünebiliyor musunuz? Biz şimdi ne yapacağız? T.Y.

Bu şikayet son 15 içinde inanılmaz sayıda. Vatandaş mülkiyet hakkının elinden alınmasından şikayetçi. Mesele okuyucumun da anlattığı gibi imar planı değişikliği ile ilgili. Evet Silivri ve civarında yaklaşık sahilden içeri doğru elli metre yeşil alan olarak düzenlenmiş, bunun devamı ise irtifa indirilmiş. Plan askıda. Kesinleştiğinde sahilden itibaren elli metre içindeki binalar yıkılabilir.
[[HAFTAYA]]

Belki yıkılmaz ama yeniden inşaat yapacaklara izin verilmez, eskilerin yerine yenisi yaptırılmaz. Bunlar birer ihtimal. Ancak senelerce evini barkını almış evine yerleşmiş kişiler için çok kötü bir sürpriz. Elbette bunun telafisi ‘imar hakkının bir başka alanda kullanılması’ olamaz. Vatandaşın elinde sayısız arsa mı var ki biri olmazsa öteki olsun, elbette bu bir değil. Peki vatandaş buna karşı ne yapar? Bana başvuran vatandaşlar itiraz dilekçesi verdiklerini söylüyor. Bu doğru ama yeterli değil. İtiraz dilekçesi verenler 60 gün bekleyecek. İki ihtimal var. Birinci ihtimal zayıf. Buna göre; dilekçelerine bir yanıt verilecek ve taleplerinin reddolduğu bildirilecek. Bu tarihten itibaren 60 gün içinde planın iptali için idare mahkemesinde dava açmaları gerekir. İkinci ihtimal dilekçelerine yanıt gelmeyecek. Bu durumda dilekçelerini verdikleri tarihten itibaren 60 gün sayacaklar. 60 günün sonunda dilekçelerinin reddolduğu kabul edilecek ve sonraki 60 gün içinde yine idare mahkemesinde plan iptali talebi ile dava açacaklar. Vatandaşın elindeki imkan bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder