Tamer Heper Projeye uygun mu?
HABERİ PAYLAŞ

Projeye uygun mu?

Haberin Devamı

Bir yıl kadar önce Esenyurt Fatih mahallesi 888. sokakta bir zemin daire satın aldım. Ancak buradaki tüm zemin katlarda, yağışlı havada giderlerden evi kanalizasyon suyu basmaktadır. Müteahhide gittik, “İSKİ’ye başvurun” dedi. İSKİ’ye gittik “Belediyeye başvurun” dedi, belediyeye gittik o da İSKİ’yi işaret etti. Bunlar birbirini suçlarken biz kanalizasyon içinde yaşıyoruz. Maddi durumumuz evimizden çıkıp bir başka yere gitmeye imkan tanımıyor. Bu durumda kim kusurludur, kime başvuralım? F.K.

Okuyucum o kadar dertli ki mektubuna tam 33 tane de resim eklemiş ve bu resimleri gördükten sonra gerçekten de derdinin büyüklüğü anlaşılıyor. Böyle bir hayat yaşanmaz, ayrıca sağlık yönünden son derece sakıncalı. Okuyucum bu durumda çok mağdur. Peki mağduriyeti nasıl giderilecek? İlk bakışta edinilen intiba, sokaktaki ana pis su giderinin yani kanalizasyon hattının, binanın gider seviyesinden yüksekte veya aynı hizada olduğu.

[[HAFTAYA]]

Yağmur yağdığında giderdeki su seviyesi yükselince zemin katlara doluyor. Bunun önlenmesi için binalardaki gider seviyesinin yüksekte olması lazım. Mecburen daha alçakta olabilecek giderler için bir toplama merkezi yapılır ve eskilerin terfi istasyonu dediği toplama merkezinden pompa ile su üst seviyedeki gidere basılırdı. Dolayısı ile binanın projesi buna göre yapılmalı, müteahhit tarafından bu projeye uyulmalıdır. Buraya kadar anlattıklarım benim resimlerden edindiğim izlenim yani benim tahminim. Ancak bu iş benim tahminimle olmuyor. Bunun yasal ve teknik esasa bağlanması lazım. Bunun için de benim önerim şudur. Okuyucum veya aynı durumdan şikayetçi olan diğer kat malikleri, sulh hukuk mahkemesine başvurup suyun dairelere basma kaynağını, mahallinde projelerin tatbiki sureti ile tespit ettirme talebinde bulunmalarıdır. Binaların betonarme projesi olduğu gibi sıhhi tesisat projesi de vardır. Bunlar hem ilgili belediyede hem de tapu dairesinde bulunur. Bunların örneklerinin temini ile mahallinde yapılacak bilirkişi incelemesi sonucu olayın müteahhitten mi İSKİ’den mi kaynaklandığı anlaşılır ve buna göre hareket tarzı seçilir. Ayrıca böyle önemli bir sorunu üstelik toplum sağlığını da ilgilendire bu duruma belediyenin ilgisiz kalmasına da bir anlam vermiş değilim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder