Tamer Heper Sanığın temyiz hakkı yok
HABERİ PAYLAŞ

Sanığın temyiz hakkı yok

Haberin Devamı

Oğlumuz bir kızla evlenmek istiyordu, biz de kendisinin bizlere karşı kötü duygular beslememesi için buna karşı çıkmadık. Bir gün evleneceği kızın ailesi bizi aradı bu evliliğe karşı çıktıklarını söylediler. Biz de bu görüşe karşı olmadığımızı bildirdik. Ancak kız ile ilişkileri geliştiren oğlumuz bizi hedef aldığı gibi kızı da yanına alarak bize saldırmaya başladı. Ben de bir telefon mesajında kendisini tehdit etmişim. Beni mahkemeye verdi. Hakim beraat kararı verdi, isteyenin temyiz edebileceğini söyledi. Şimdi tanıkların temyiz hakkı var mı? Ben de buna karşın oğlumu mirasımdan mahrum etmek istiyordum ve mahkemeye başvurdum. Hakim “Buna ben karar veremem, vasiyetname yap” dedi. Bunun yolu nedir? İ.Y.

İnsanın gözünden esirgeyip, büyük fedakarlıklarla büyüttüğü evladının böyle bir davranış içinde bulunması çok acı. Hele bunun mirastan mahrum etmeye kadar vardırılması, karşılıklı davalık olacak kadar ihtilafa düşülmesi hiç istenilmeyen davranışlar. Aile içinde her bireyin diğerine kol kanat germesi işin doğrusu değil mi? Ancak ne demeli, demek ki hayatta bunlar da var. Neyse biz gelelim olayın hukuki bölümüne. Önce ceza davası.

[[HAFTAYA]]

Ceza davasında hakimin karar vermesinden itibaren temyiz hakkı olanların temyiz süresi yedi gün. Duruşmaya katılanlar için bu süre kararın okunmasından itibaren başlar. Sizin olayınızda, kararın okunmasından bu yana bir ay geçmiş. Yani temyiz etmek isteyenlerin temyiz süresi dolmuştur. Ancak duruşmaya katılmayanlar için tebliğden itibaren temyiz süresi işlemeye başlar bunun için de tebliğ tarihine bakmak lazım. Ancak bu anlattıklarım, tanıkların temyiz hakkı bulunduğu anlamında değildir. Mahkemenin verdiği kararı hukuki bulmayan taraflardan biri için geçerlidir.

Tanığın temyiz hakkı yoktur. Vasiyetnameye gelince. Bir kimse ölümünden sonra malvarlığının kimlere verileceğini belirleme imkanına sahiptir ama bu imkan bazı yerlerde sınırlamaya tabidir. Bunlardan biri de mirasçılar arasında evladın var olması halidir. Evlat tüm miras hakkından mahrum bırakılamaz. Vasiyetname yapılarak ancak yasal miras hakkının yarısından mahrum bırakılabilir. Bunu da vasiyetname yaparak sağlayabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder