Tamer Heper Sanırım makbuz yok
HABERİ PAYLAŞ

Sanırım makbuz yok

Haberin Devamı

2009’da bir ev kiraladım. Bu tarihe kadar kiralarımı, eve ait ortak gider bedellerini eksiksiz ödedim. Evsahibi 2012’de cama satılık levhası astı ama satamadı. Sonra bana, ”İhtiyacım var ben geleceğim çık” dedi ve beni sürekli aradı. Neticede ben de çıktım anahtarları teslim ettim, o ayın kirasını teminata saydık ve ayrıldım. Ben çıktıktan sonra bu yıl mahkemeden bir tebligat aldım, benden kira bedellerini istiyor. Oysa benim kira borcum yok, hatta ayrılırken helallaştık, bu durumda ben ne yapayım? A.Ö.

Sizin şimdi yapacağınız şey, bundan önce yaptıklarınıza bağlı. Bu ne demek? Açıklayayım: Kira bedellerini muntazam ödedim diyorsunuz ya işte bunu kastediyorum, kira bedellerini makbuz karşılığı mı ödediniz, bankaya mı yatırdınız, yoksa hiçbir belge almadan elden mi ödediniz? Şayet makbuz karşılığı ödediyseniz veya banka yolu ile yatırdıysanız yapacağınız tek şey bu makbuzları mahkemeye ibraz etmektir.

[[HAFTAYA]]

Ancak elden ödediniz de makbuz almadı iseniz sizin helalaşmanız pek bir şey ifade etmiyor. Kira ilişkisinde borcun ödendiğini ispat kiracıya düşüyor. Dolayısı ile ispat da ancak makbuzla oluyor. Makbuz ibraz edemediğiniz takdirde de bu borcu ödemediğiniz kabul ediliyor ve tekrar ödemek zorunda kalıyorsunuz. İşte onun için baştaki cümleyi koydum, şimdi yapacaklarınız önceki yaptıklarınıza bağlı, şayet elinizde makbuz varsa ibraz edeceksiniz, yoksa! İşte o zaman işiniz zor, tekrar ödemek var. Mahkemelerde delil olarak kullanılan ve karşı tarafa yemin teklifi yapılan bir savunma şekli var ama ben bunca senelik meslek hayatımda yeminden çekinip de doğruyu söyleyene rastlamadım. Bilemiyorum belki sizde işe yarar ama yalan yere yemin etmekten korkacak adam haksız yere dava açmaktan da çekinir, çekinmediğine göre?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder