Tamer Heper Sebebini kimse bilmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Sebebini kimse bilmiyor

Haberin Devamı

Ablam ve ben, babamdan yetim maaşı alıyoruz. Benim maaşım 2012 başında kesildi, ben bekarım, ablamsa evli ama onun maaşı ödenmeye devam ediliyor. Yazı yazmadığım yer kalmadı ama benim maaşım hakkında hiçbir yerden yanıt alamıyorum ne yapmalıyım? E.Y.

Son günlerde benzer şikayetler çok. Emekli maaşı alanların da emekli maaşının büyük kısmı nedeni belli olmadan kesilmeye başlandı, onlara da herhangi bir yanıt yok.

[[HAFTAYA]]

Üstelik maaşı kesilen veya eksik ödenenlerin kuruma herhangi bir borcu da yok. Şayet varsa bile kurumun bunu kendilerine bildirmesi, ödeme talep etmesi, buna rağmen ödenmiyor ise kesinti yapması düşünülür. Ortada neden yokken emekli maaşında kesintinin hiçbir gerekçesi yoktur. Daha da ileri gideyim, biliyorsunuz emekli maaşına haciz dahi konulamıyor. Şimdi biraz daha ileri gideyim ve bir konudaki fikrimi açıklayayım. Yetim maaşı almak için boşananlar izleniyor.

Eski kocaları ile birlikte görüldü mü hem maaş kesiliyor hem geçmişte ödenenler geri isteniliyor. Oysa yasa sadece boşanmadan söz ediyor. Boşanan kadına yeniden yetim maaşı ödenir ama boşanan kadın bir yabancı ile birliktelik yaşarsa yetim maaşı kesilmiyor da eski kocası ile bulunursa kesiliyor. Oysa bu olayda sadece boşanmış olup olmadığına bakılır, yasa bunu söylüyor, onunla birlikte olursa kesilir demiyor. Hele hele ‘bir yabancı ile birlikte ise maaşına dokunulmaz’ hiç demiyor. Yani çarpık bir uygulama var. Peki şimdi durup dururken emeklilerden kesilen nedir?

Hiç kimse bunun yanıtını bulamadı. Dilekçelere de yanıt verilmiyor. Bunun için benim önerim dava açmaktan başka yol yok. Bir de nedensiz kesintiye neden olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak mümkün. Okuyucumun durumu da bunlardan. Bekar ama yetim maaşını kestiler, neden? Belli değil. O halde ortada bir suç var, parasına el konuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder