Hakan Çelik Sıcak gündeme kısa bir mola
HABERİ PAYLAŞ

Sıcak gündeme kısa bir mola

Haberin Devamı

Siyaset ve seçim kampanyalarına bir gün ara verip size otomobil fuarı Auto Show 2015’ten bahsetmek istiyorum. Kısa bir kaçış yaparak rüya modelleri gidip görmenizi tavsiye ederim. Ben öyle yaptım. Citroen standında 1968 model klasik bir DS var. Alain Delon ya da Jean Gabin filmlerinden çıkmış gibi duruyor. Önünde hatıra fotoğrafı çektirin.

Bu kadar bakımlı bir DS bulamayabilirsiniz. Bayraktar Holding ile işbirliğinin 20. yılını kutlayan Citroen, efsane DS ismini kısa bir süre önce lüks bir marka haline getirdi. Renault Kadjar modelini gösteriyor. 1.2, 1.5 ve 1.6 litrelik motorlarla gelen kompakt SUV Kadjar, Renault’nun ürün spektrumundaki en yeni ve güzel model. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız’la Jaguar XE’nin önünde sohbet ettik.

[[HAFTAYA]]

71 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulan 2.0 litre motorlu XE premium sınıftaki Alman otomobillerine ciddi rakip olacak. Dünya prömiyeri yapılan yeni sedan otomobil Fiat Egeo, Bursa’da üretilip dünya pazarına sunulacak. Türk otomotiv endüstrisinin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece önemli. Mustang bu fuarda Ford’un yıldızı.

Amerikan rüyasının sembolü Mustang’in 2.3 ve 5.0 litrelik motorları var. Başlangıç fiyatı 140 dolar. Yeni Ford Mondeo, Mondeo Vignale de çok havalı. Fuarın en çok ses getiren hamlesi yine Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak’tan geldi. Yeni araç lansmanları için Victoria’s Secret’in süper modeli Erin Heatherton’ı Türkiye’ye getiren Bora Koçak ve ekibi, dünkü VIP açılışa farklı bir enerji kattı.

Doğuş Otomotiv marka müdürleri Vedat Uygun, Kerem Güven, Gino Bottaro ve Tolga Senyücel ile Volkswagen Grubu’nun görkemli sergi alanını gezdim. Ticari araçta VW Caravelle’in dünya prömiyeri ilk kez bu fuarda yapıldı. Yüce Auto Skoda tarafından getirilen Superb bu yılın en başarılı araçlarından biri olacak. Bütünüyle ileri teknoloji kullanılan yeni Audi Q7 160 bin eurodan satışa sunuldu. Porsche’nin en ucuz SUV’si olan Macan da 2.0 litrelik benzinli motoruyla 105 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Küresel sektörü iyi tanıyan Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, yakında devrim niteliğinde teknolojik gelişmelere tanık olacağımız görüşünde. Dinamik ve ileri teknoloji ürünleriyle tanınan Honda en fazla araç gösteren markalardan biri oldu. 1.6 litrelik dizel otomatik SUV model CR-V’nin çok beğenileceğini düşünüyorum. Bu senenin önemli yeniliklerinden biri de premium Japon markası Lexus. Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt ile ekibi bütünüyle yeni ve yüksek prestijli bir konumlanmayla bugünlerde Lexus’u lanse ediyor. Mercedes Maybach S 500, BMW 6 Serisi, Opel Monza Konsept, Hyundai Tucson, Mazda MX5 görmenizi önerdiğim diğer modeller. Ayrıca Bentley, Lamborghini, Ferrari ve Maserati standları da çok çekici.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder