Tamer Heper Sistem kurulmuş işliyor
HABERİ PAYLAŞ

Sistem kurulmuş işliyor

Haberin Devamı

Bir kooperatif üyesiydim. Kooperatif yazlık daireleri tamamladı ve tasfiye kararı alıp kat mülkiyetine geçti. Ancak tasfiye sırasında bir kat maliki tasfiyeyi önlemek amacı ile dava açtı. Davalar doğurdu oldu en az beş dava. Bunlardan biri bu kat malikinin açtığı “Site yönetimi kurulamaz” davasıdır. Bu dava nedeni ile hem mahkeme masrafı hem de ayda 50 lira avukat parası ödüyoruz. Bu davalar beni canımdan bezdirdi, daireyi satma raddesine geldim. Buna katlanmaya mecbur muyum? Kooperatiften ayrılsam olurmu? R.A.

Önce avukatlara ödediğiniz para için fikrimi söyleyeyim. Ayda 50 lira için bir yazlık daire satılır mı? Bana göre satılmaz. Bu benim satış konusundaki fikrim. Sonra; acaba size yanlış bilgi mi veriyorlar. Kat mülkiyetine geçilmez, yönetim kurulmaz diye bir dava olabilir mi? Size kat mülkiyet tapuları verilmiş. Kat mülkiyetine geçmek için başka ikinci bir işleme gerek yok ki.

[[HAFTAYA]]

Zaten kat mülkiyetine geçmişsiniz. Mesele kooperatifin tasfiyesinde olabilir. Kat mülkiyetine geçişin geri dönüşü olmaz. Sizin sitede iskan izni alınmış bunun arkasından kat mülkiyetine geçilmiştir. Kat mülkiyetine geçişte de sekiz bağımsız bölümden fazla bağımsız bölüme sahip binalarda da kat maliklerinin toplanması ve yönetici seçmesi şarttır. Hatta bunun için kooperatifin tasfiyesini beklemek dahi gerekmez. Ne zaman ki kat mülkiyet tapuları alınır o zaman artık kat mülkiyeti mevzuatı işlemeye başlar. Hatta daha da ileri gideyim, kat mülkiyet tapuları alınmadan önce kat irtifak tapuları alınır, bu durumda bina fiilen bitirilip üçte ikisi kullanılmaya başlandı ise yine kat mülkiyeti mevzuatı işlemeye başlar. Bunun başka yolu da yoktur. Peki kooperatif ortaklığından ayrılabilir misiniz? Elbette kooperatif ortaklığından her zaman ayrılmak mümkündür. Ancak sizin olayınız site ile ilgili davaları da kapsıyor ise ayrılmanın yararı olacak mı? Bence olmayacak. Bana kalırsa ayda 50 lira için yazlık bir daire satılmaz, terk edilmez. Davaların sonunu bekleyin, davaları kazanın, sonra da bu komşu nedeni ile uğradığınız zararların tazminini kendisinden talep edersiniz. Sitenizde sistem kurulmuş, işlemesi lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder