Tamer Heper Siz ödeseniz!
HABERİ PAYLAŞ

Siz ödeseniz!

Kızım 19 yaşında öğrenci. Bir banka ona kredi kartı vermiş, o da kullanmış, sonra borcunu ödeyememiş. Şimdi banka avukata vermiş. Evimize haciz gelir mi? F.G.

Kızınız 19 yaşında yani reşit. Dolayısı ile bu tür işleri yapmaya ehil. Ancak olması gereken şu: Her reşitin cebine bir kredi kartı koymak değil, geliri olanın, hatta geliri makul seviyede olanın cebine kredi kartı koşmaktır aslolan.

[[HAFTAYA]]

Ancak bankalar, çalışanlarına, “Her gün şu kadar kart vereceksin” diye baskı uygulayıp, kart verme işini bir mecburiyete bağladıkları için, çalışan da önüne gelene (bazen yalvar yakar olarak) kart veriyor. Ondan sonra sizin başınıza gelen olaylar yaşanıyor. Kızınız kredi kartı borcunu ödemezse aleyhine icra takibi yapılabilir. Takip kesinleştiğinde de oturduğu eve haciz için gelinir. Ancak hacze gelindiğinde ancak kızınıza ait eşya haczedilir. Her bulunan eşya haczedilmez. Size ait eşya için, kendinize ait olduğunu beyan edersiniz. Şayet icra memuru, aksine bir davranışla haciz işlemi yaparsa istihkak iddiası dediğimiz bir yola başvurup, eşyanın size ait olduğunu icra mahkemesinde iddia edersiniz. Sonuçta mallarınız kurtulur ama bir miktar uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu bahsettiğim bir ihtimaldir. Doğrusu, evinize gelindiğinde kızınızın sizinle yaşayan bir öğrenci olduğu, çalışmadığı, hiç geliri ve malvarlığı olmadığı görülmekle, işlem yapılmadan geri dönülmesidir. Kızınız aleyhine icra takibi yapılırsa ve birileri size akıl verip “İtiraz edin” derse, bence takibe itiraz etmesin. Zira kredi sözleşmelerinde banka kayıtlarının delil olduğu yazılıdır ve bununla kızınızın borçlu bulunduğu anlaşılır. İtiraz üzerine borca bir de yüzde 20 icra inkar tazminatı eklenir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, bana sorduğunuza göre söyleyeyim, borç ödenemeyecek boyutlarda değil ise siz ödeyin, bu işlerle uğraşmayın. Kızınıza da bu yollara sapmamasını, borç yapmamasını önerin, olsun bitsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder