Tamer Heper Sona yaklaşmışsınız
HABERİ PAYLAŞ

Sona yaklaşmışsınız

Haberin Devamı

1996 yılında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapan babam ve amcam müteahhit ile ihtilafa düştü. Babam vefat etti. Bu arada devreye müteahhit kanalı ile bir kooperatif girdi. Babamın vefatı üzerine kooperatif sözleşmenin fesholduğunu iddia etti, bunun üzerine bizler yeni bir sözleşme yaptık. Ancak inşaat 11 yıl sürüncemede kaldı ve yapılmadı. Bizler de sözleşmenin feshi ve adımıza tescil talebi ile dava açtık ve iki sene süren davayı kazandık. Kooperatif temyiz etti ve temyizin üzerinden 10 ay geçti, halen bir karar çıkmış değil. Bu konuda bize ne önerirsiniz? S.T.

Öncelikle size şanslı olduğunuz bir hususu hatırlatayım, diğer konulara sonra geçelim. Mektubunuz bu kadar değil çok uzun, çok karışık hukuki süreç geçirmişsiniz ve bu sürece rağmen mahkemeniz iki senede lehinize sonuçlanmış, bu sizin için bir şans. Böyle karmaşık bir konunun mahkemede iki senede sonuçlanması sizin şansınız. Sonra, Yargıtay’daki 10 aylık bekleme doğrusu kısa bir süre. Mahkemedeki gibi şanslı bir süreç geçirecekseniz bile bu süre kısa, on ayda döneceğini sanmıyorum.

[[HAFTAYA]]

Şansınız yaver gitmez ise süre daha uzun, öyle sanıyorum ki iki seneyi bulur. Tabii bu kesin bir tarih değil ama bizim dosyalar böyle geliyor. Bir başka tavsiye. Bir arsaya inşaat yaptırıyorsunuz (tabii rahmetli babanız işe başladı ama siz devamını getiriyorsunuz bunun için size hitaben yazıyorum) arsa ifraz ile yedi parsele ayrılıyor yani rakamlar büyük. Belki elinizdeki arsaları kaybetmediniz ama seneleri kaybettiniz, kaybedilen her sene zarar hanenize yazıldı. Bu durumda bir hukukçunun yardımını almadan böyle bir işe kalkışmak çok büyük hata. Siz sonuçta davayı kaybedebilirdiniz. Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri çok titizlik isteyen sözleşmelerdir. Önemli detayları vardır, üç beş satırlık yazılarla sözleşme yapılmaz, bu detaylar yüzünden hakkı kaybolan çok arsa sahibi gördüm. Üstelik sizinkine bir de kooperatif dahil olmuş ki işleriniz hukuki yönden daha da karışmış. Ben size bundan sonra yapmanız gereken herhangi bir öneride bulunmayacağım. Yapacağınız tek şey Yargıtay kararını beklemek. Ama bundan sonra asla bir hukukçu yardımı almadan böyle işlere girmemeniz gerektiğini ısrarla hatırlatacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder