Tamer Heper Sonuca az kalmış
HABERİ PAYLAŞ

Sonuca az kalmış

Dedem 1927 doğumlu, eşi bir buçuk yıl önce vefat etti. Beş çocuklarından ikisi öldü. Geri kalan üç evladının yanına gelmek istemiyor, tek başına yaşıyor ve evlenmek istiyor. Bize göre akli dengesi de pek yerinde değil ve yakın tarihte vesayet altına alınma konusunda davası var. Ne yapabiliriz? K.S.

[[HAFTAYA]]

Dede 87 yaşında ve evlenmek istiyor. Bir aday da var ise bu durumda dedenizin akli dengesinde bir problem yok gibi. Tabii bu benim düşüncem, bazılarına göre evlenmek istemesi akli dengesinin yerinde olmadığının kanıtı olarak kabul edilebilir.

Haberin Devamı

Şimdi, bir kimseye tıbben akli dengesi yerinde değildir raporu verilmeden, karşıdan bakarak akli dengesizliğine dair teşhis konulamaz. Bunu biliyorum siz de biliyorsunuz.

Bunu şunun için söyledim: Tek başına 87 yaşında olmak akli dengesizlik anlamı taşımayacağı için evlenmesine de mani yoktur. Ayrıca akli dengesi yerinde olan birini de zorla evine getirip oturtamazsınız.

Eli ayağı tuttuğu müddetçe istediği yerde oturur. Fakat, evlenme manileri içinde akli dengesinin bozuk olması konusu da vardır. Akli dengesi yerinde olmayanlar evlenemez.

Madem ki vesayet altına alınma davası var ve madem ki duruşması yakın, bunun sonucunu bekleyeceksiniz. Şayet akli dengesi yerinde olmadığına dair doktor raporu alınır ve kendisine vasi tayin edilirse elbette evlenme talebi de akim kalır ve bu hali ile de vasinin bakımına tabi olur.

Biraz sabredin sonuca ulaşmaya az kalmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder