Tamer Heper Sözlü beyan önemsiz
HABERİ PAYLAŞ

Sözlü beyan önemsiz

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 2013 yılında fiili hizmet süremi doldurmadan ayrıldım, ikramiyemi almadım. Bugüne kadar da talep etmemiştim ama bana sözlü olarak talep etsem dahi alamayacağım, zira 2011 yılında askeri mahkeme tarafından konulmuş tedbir kararı bulunduğu söylendi. Acaba daha hakedilmeden geleceği matuf tedbir konulabilir mi? M.Z.

[[HAFTAYA]]

Askeri ceza kanunları ve bununla ilgili uygulamalar bizim biraz dışımızda kalan mevzuattır. Dolayısı ile özellikle sözle söylenen beyanlar bizim için pek bir şey ifade etmez. Nitekim siz ‘sözlü olarak söylenen’den bahsediyorsunuz. Üstelik bugüne kadar da talepte bulunmamışsınız. Bana göre; iki hususta bir inceleme yapmak şarttır. Birincisi, sözle söylenenlere itibar etmeyip, sizin hakkınızda 2011 yılında verilen mahkeme kararının incelenmesi şarttır.

Haberin Devamı

Bu kararda ikramiyeler konusunda nasıl bir hüküm var? Zira birtakım varlıklarınıza tedbir konulduğu biliniyor ancak ikramiyeden açıkça nasıl söz ediliyor bunun kararda incelenmesi lazım.

Sonra 2013 tarihli karardan söz ettiğinize göre bugüne kadar bu kararın temyizi yoluna gidilmedi mi? Gidildi ise bu husus tartışılmadı mı? Bu konular mahkeme ilamı ile birlikte incelenmeden size net bir yanıt verme imkanına sahip değilim. Tabii pek çok kişiye verdiğim yanıtı sizin için de tekrar edeceğim özellikle askeri ceza kanunu ile ilgili çalışma yapmakta olan bir meslektaşımla durumunuzu değerlendirmenizi önermekten başka bir yardımım ne yazık ki olamayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder