Tamer Heper Şubat 2015'ten sonra
HABERİ PAYLAŞ

Şubat 2015'ten sonra

Şubat 2015’te bir daire aldım? O tarihten bu yana aidatlarımın muntazam ödüyorum. Ancak benden önceki malik 9 ay aidat ödememiş, yönetim bunu benden istiyor. Hatta beni icraya verdi. Bu borcu ben mi ödeyeceğim, yoksa eski malik mi? S.E.

CEVAP

Kat mülkiyetine tabi binalarda aidat borcundan hem malik hem kiracı birlikte sorumludur. Ancak bağımsız bölüm el değiştirdiğinde yeni malik tapuda tescil tarihinden sonraki dönemden sorumludur. Önceki dönem borcu eski malikindir.

Bu nedenle sizin ödemek zorunda olduğunuz dönem Şubat 2015’ten başlar. Nitekim siz bu tarihten sonra aidatlarınızı muntazam ödemişsiniz. Bu durumda sizin yönetime borcunuz yok.

Haberin Devamı

Borçlu eski maliktir ve yönetim kendisini bulup onun aleyhine takip yapmalıdır. Şimdi sizin aleyhinize takip başlatılmış, size ödeme emri gönderen icra dairesine gidip yedi gün içinde borca itirazda bulunacaksınız.

Bu halde takip durur ve sizden tahsilat yapılabilmesi için dava açılması gerekir. Dava sırasında da bu husus incelenir. Tapu kayıtları getirtilir ve borç durumu incelenir. Şayet sizin adınıza tescilden sonra muntazam ödemelerin yapıldığı görülür ise ona göre karar verilir.

Şayet yedi günlük itiraz süresini geçirdiyseniz bu defa sizin menfi tespit davası dediğimiz bir davayı açmanız gerekecektir ki bu halde bir meslektaşımın yardımını almanızı önereceğim.

Ancak iddia Şubat 2015’ten öncesine ait ise sadece o dönem incelenir ve yine duruma göre karar verilir. Ancak kural, herkesin malik olduğu dönem borcundan sorumlu olduğu hususudur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder