Tamer Heper Süre on beş gün
HABERİ PAYLAŞ

Süre on beş gün

Haberin Devamı

Aracımla Dilovası gişelerinden geçiş yapıldığı için ceza yazılmış. İyi ama ben hiç Dilovası gişelerinden geçmedim. Nereye itiraz edebilirim? T.K.

Tahmin ediyorum ki siz de haberleri izliyorsunuzdur. Bu ceza işi o kadar yaygın ki kim nereden geçmiş, kim ödeme yapmadan geçmiş artık belli değil. Görmüşsünüzdür köyünden hiç çıkmamış traktör için bile İstanbul’da gişelerden kaçak geçti diye ceza gelmiş. Benim bir müvekkilime gelen ceza daha ilginçti. Kendisine ait olmayan bir plaka cezası onun adresine gönderildi.

Malik hanesinde şirketinin ünvanı var ama o şirkette böyle bir araç yok. Ama hız sınırını aştı diye ceza yazılmış. İtiraz ettik. Bundan daha tutarlı itiraz olabilir mi? İlginç bir sonuç geldi, itirazımız reddoldu. İşte böyle. Peki itiraz nereye yapılır? İtiraz ceza yazılan yerin Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılır. Şimdi sulh ceza mahkemeleri yok, sulh ceza hekimliğine yapılması gerekecek ama...

İtiraz süresi tebliğden itibaren 15 gün. Öyle görüyorum ki sizin itiraz süreniz geçmiş. Ayrıca tatbikatta görüyorum ki itirazın kabulü biraz zor. Ceza tutanağı resmi belge kabul ediliyor. Sizin bunun aksini iddia ve ispatınız o kadar zor ki yani süreyi geçirdiğiniz için fazla dertlenmeyin, zaten itirazın kabul ihtimali yok gibiydi. Tabi bunu üzülerek söylüyorum, bu söylediğimde de hak arama imkanı bertaraf olmuş gibi ama tatbikat öyle işliyor. Bu benim de kabul edeceğim bir husus değil ama böyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder