Tamer Heper Sürücü belgesi almak için!
HABERİ PAYLAŞ

Sürücü belgesi almak için!

Bugün sizin bir sorunuzu yanıtlamak yerine bir müjdeli haber vereceğim.

BUGÜNE KADAR SÜRÜCÜ BELGESİ ALMAYANLAR: Bundan sonra zor alırsınız.

BUGÜN SÜRÜCÜ BELGESİ ALANLAR: Bundan sonra zor araç sürersiniz.

Çünkü 29 Aralık 2015’te, “Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik” yayınlandı. Sürücülerin sağlıkları ile ilgili olarak yapılacak muayeneler bu yönetmelikte yer almış. Tam sekiz sayfa. Yani yok yok!

Efendim kronik böbrek hastası mısınız? Organ nakli mi oldunuz? Şeker hastası mısınız? Uyku bozukluğu mu çekiyorsunuz yoksa uyku apneniz mi var? Sürücü belgesi almayı hiç hayal etmeyin. Bir dakikada 10’dan fazla oluşan blefarospazm da ara ara tedavi edilebiliyor olsa dahi sürücü belgesi alamayacaksınız. (Bunun ne demek olduğunu bana sormayın ben de bilmiyorum.) Görme alanı, şahsın yatay görüş alanı 120 dereceden hara az olana da sürücü belgesi verilmez. Görme gücü kriteri gören gözün en az 1.0 görme keskinliği olmalıdır. Vertebra hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını yüzde 50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini yüzde 75’ten fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez. IQ düzeyi 79 ve altı durumlarda da sürücü belgesi verilmez. Kas hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslarda trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara sürücü belgesi verilmez. Bunlar devede kulak. Şayet sekiz sayfada sayılan muayene ve testleri geçerseniz bence sürücü belgesi almaktan vazgeçin, savaş uçağı pilotu olmak için başvurun, rahatlıkla kabul görürsünüz.

Haberin Devamı

Bir de müjdeli haber vereyim! Bu muayenelerin sonucu yüzde 99.9 sürücü belgesi alamayacağı için artık trafik bir rahat bir rahat, caddeler ve sokaklar bom boş. İşine yürüyerek git-gel. İşte hayat bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder