Tamer Heper Takdir etmek lazım
HABERİ PAYLAŞ

Takdir etmek lazım

Geçen ay bankadan aradılar, cepten kredi talebim ile ilgili görüşmek istediler. Böyle bir talebim olmadığını söyleyince iş araştırıldı ve benim adıma sahte hüviyet ile telefon hattı ve hediye cep telefonu alındığını öğrendim. Hat alan kişi cep telefonu ile yetinmemiş bir de bankadan kredi talep etmiş. Neyse ki banka dikkatli varanmış, beni arama ihtiyacı duymuş. Hattın ve telefonun nereden alındığını araştırdığımda bulunduğum şehrin dışında bir başka şehirden alındığını öğrendim. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğum sırada bir de bana bu hattan dolayı 3900 TL konuşma ücreti tahakkuk ettirildi. Ben bu işlerle uğraşırken buna benzer olayların çok yaşandığını öğrendim. Size bunları anlatmaktaki asıl amacım sizin aracılığınızla geniş kitleleri uyarmak. E.D.

Haberin Devamı

Öncelikle okuyucuma teşekkür ederim. Elbette ki bu olayları anlatmak uyarıcı olmaktadır ancak benzer olayların çok olduğu bir gerçek. Bu tamam da işinde gücünde olan, kendini devletin koruması altında hisseden vatandaş, kimin sahte hüviyet düzenleyeceğini, kimin kendi adına kredi alacağını, kimin sahtecilik yolu ile adına şirket kuracağını veya borçlanacağını nasıl bilsin? Bunun önlemini nasıl alsın? Hangimizin aklına gelir ki oturduğumuz şehirden başka bir şehirde biri kalkıp adımıza sahte hüviyet düzenleyecek ve bununla hukuki işlem yapacak ve bizi borçlandıracak? Burada görev kamuya ve kamu kurumlarına düşmektedir.

Bugün için kamunun aldığı bir önlem yok. Tam tersine böyle sahte evrakla hazırlanmış hukuki işlemler nedeni ile milyonlarca lira borçlu çıkanlar olduğu gibi cezaevine girenler var. Sizin olayınızda banka tedbirli ve sorumlu davranmış takdir etmek lazım, çoğu bunu yapmıyor. Devlet buna karşı önlem alana kadar bankaların bu gibi konularda uyanık olması ve hassas davranması gerekir. Ancak bilin ki dolandırıcılık ve sahtecilik sıfırlanamaz ama en aza indirilebilir. Ben okuyucumun isteğini yerinde gördüm ve olayı aktardım, vatandaşların aklında bulunsun ama asıl önemlisi tedbiri kurumlar ve yönetim alsın. Bakın bir bankanın tedbirli davranması bir vatandaşı zarara uğramaktan kurtarabiliyor

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder