Tamer Heper Tarlanız arsa olmuş
HABERİ PAYLAŞ

Tarlanız arsa olmuş

Bitişik iki tarlam var. Her biri 750 metrekare. Ben inşaat yapmak istiyorum ama burada imar planları yapılmış, buna göre benim alanım 1500 metrekare iken 700

[[HAFTAYA]]

metrekare kalmış. Bu planın ne zaman yapıldığını sordum 1995 yılı dediler. Şimdi ben bu arsalarıma ağaç dikip bir de ev yapmak istiyorum yapabilir miyim? T.C.

Sizin tarla dediğiniz artık tarla değil arsa. Muhtemelen 1995’te 18 uygulaması yapılmış. 18 uygulaması demek İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi çerçevesinde sizin oraların artık köy-tarla vasfından çıkıp kasaba-arsa haline gelmiş olması demek.

Haberin Devamı

Bu uygulama yapılırken tarlalardan bir bölümü (bugün için yüzde 40’a kadarı) bedelsiz olarak alınır. Sizden de bir kısım alınmış diyeceğim ama neredeyse yarısı alınmış.

Yasal olarak bedelsiz alınacak kısmı geçen alımlar için kamulaştırma mevzuatının uygulanması gerekir. Bugün için, sizin geri kalan arsanıza inşaat yapabilmeniz, bağlı olduğunuz belediyeden alacağınız imar durumuna bağlıdır.

İmar planlarını bilmeden size yapabileceğiniz inşaat konusunda bilgi verme imkanına sahip değilim. Arsanızın bulunduğu yer belediyesine başvurup imar durumunu talep etmekle size nerede ne kadar inşaat yapabileceğiz bildirilir. Nasıl bir inşaat yapabileceğiniz ancak bu yolla anlaşılır. Ağaç dikme konusunda problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Ancak sizden alınıp kamuya mal edilen bölümleri kullanma amacına yönelik yeşillendirip buraları kullanırsanız belki sizden ecrimisil dediğimiz bir kullanma bedeli isteyebilirler. Bunu da aynı belediyeden sorgulayabilirsiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder