Tamer Heper Tek başına sözleşme yapamaz
HABERİ PAYLAŞ

Tek başına sözleşme yapamaz

Binamız 15 bağımsız bölümlü. Bunlardan yedi mesken ve bir dükkan sahibi olan eski toprak sahibi. Bize haber göndermiş, binayı kentsel dönüşüm talebi ile müteahhide verecekmiş. Bize söylediği şu: “Ben müteahhit ile anlaştım. Benim anlaşmam yeterlidir. Size sadece haber veriyorum, ev müteahhide verilmiştir” diyor. Bu iş bu kadar kolay mı? F.Ş.

Sizin binada daire sahibi olan vatandaşa “Televizyonda gülücükler dağıtarak, beşte dört ile karar aldık evi müteahhide verdik, altı ay sonra yeni evimizdeyiz” gibi gerçekçi olmayan sahneler seyrettirilirse sonuç böyle olur işte. Bir binada sekiz daireye sahip olan kendini binada tek hakim olarak görür. Sizin durumunuz şu: Şayet bir müteahhitle kat karşılığı inşaat için bir anlaşma yapılacak ise buna tüm kat malikleri katılacaktır.

Haberin Devamı

Tüm bağımsız bölüm maliklerinin imzası olmadan böyle bir anlaşma yapılamaz. Kentsel dönüşüm konusu gündeme geldiğinde binanın yıkılıp yeniden yapılması için de yine tam iştirak gerekir. Şayet bina yıkılıp arsa haline gelmişse bu halden sonra yapılacak işlemler için beşte dört oy yeterlidir. Oysa sizin binada 15 bağımsız bölüm var, size haber gönderen sekiz bağımsız bölüm sahibi, bu oyla hiçbir şey yapamaz.

Bunları söyledikten sonra şunu hatırlatmam gerekir: Şayet bina için ‘depreme dayanıksızdır’ raporu alınır ise belediyece size bir uyarı gönderilip 60 gün içinde elektriğinizin suyunuzun gazınızın kesileceği bildirilebilir. Tabii bu durumdaki bir evde de oturulamaz. Sonra evin yıkılması gibi uygulamalar gelir ki sizin durumunuz henüz böyle değil. Yani sizin komşunuz tek başına hiçbir işlem yapamayacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder