Tamer Heper Temyiz etmekte yarar var
HABERİ PAYLAŞ

Temyiz etmekte yarar var

Haberin Devamı

Kızım beş sene önce trafik kazası geçirdi. Bir kavşakta soldan gelen, sürücüsü ehliyetsiz ve alkollü bir araç trafik lambasına çarpmış içinde iki kişi ölmüş. Kızım aleyhine biri 40 bin TL’lik, diğeri 300 bin TL’lik olmak üzere iki dava açıldı. 40 bin TL’lik olanı bitti, mahkeme kızımı kusurlu buldu ve 40 bin TL tazminata hükmetti. Bu kararı temyiz etmeli miyiz? Masrafı çok mudur? Kızım çalışmıyor öğrenci, bunu da Yargıtay'da kaybedersek biz de borçlu çıkarmıyız? H.Ç.

Bir trafik kazasında sürücünün ehliyetsiz ve alkollü olması ayrı bir cezayı gerektirir. Ancak bu duruma rağmen kazanın oluşundaki kusurlar ve kurallara aykırılık değerlendirilir. Kızınız büyük ihtimalle dava sırasında alınan bilirkişi raporu ile kusurlu bulunmuş. Ancak bu temyiz etmeme nedeni değil. Elbette dosyanızın içeriğini bilemiyorum ama aleyhte çıkan bir kararı temyiz etmeyin diyemem.

[[HAFTAYA]]

Mutlaka temyiz edin. Bir de Yargıtay denetiminden geçsin. Bugün kararların büyük oranda Yargıtay’dan bozularak geldiğini görüyoruz. Yapacağınız masraf da buna değer. Peki masrafınız ne olur? Dava açmak için yatırılan peşin harç kadar temyiz harcı ile dosyanın Ankara’ya gidiş geliş posta parası ve tebligatlar için posta parası ödersiniz. Böyle bir dava için bu masrafı yapmaya değer. Üstelik arkada bir de 300 bin TL’lik dava var ki biten bu dava, ötekine emsal teşkil edebilir. Bu nedenle temyizi ‘bilen birinin’ nezaretinde yapın. Zira trafik kazalarında teknik konular da söz konusudur ve sadece “Kararı temyiz ediyorum” demekle olmaz. Davaları kaybettiğinizde borçlu kızınızdır. Alacaklılar kızınızı takip eder. Bugün malvarlığı yoktur ama yarın olmayacak demek değildir. Bu borç kızınızı takip eder, bir gün ödeme gücü olunca tahsil edilir. Ancak onun borcu için sizin malvarlığınıza başvurulmaz. Ancak özel bir durum da söz konusu olabilir. O da şudur: Trafik kazalarında tazminat hem sürücü hem de araç maliki aleyhine açılır. Şayet kızınızın kullandığı araç sizlerin adınıza kayıtlı ise bu halde mahkeme sizlerin aleyhine de karar vermiştir, bu hususa dikkat edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder