Tamer Heper Tercih sizin
HABERİ PAYLAŞ

Tercih sizin

Kardeşim 28 Mart 2016’da vefat etti. Bankalara borcu varmış. Çocukları ve eşi mirası reddetti. Bu durumda ben ve annemizin durumu nedir? Bizim de reddetmemiz gerekir mi? Ç.Ö.

Bir kimse vefat ettiğinde mirasçıları mirası üç ay içinde reddedebilir. Böyle bir durumda mirasın kime kalacağı konusu gündeme gelir. Mirasın reddi durumunda mirası reddeden mirasçılar sanki vefat eden ve mirası reddolunan kimseden daha önce ölmüş gibi kabul edilir. Bu durumda bakılacak husus şudur: Vefat eden kardeşiniz evli olmasaydı, mirasçıları kimlerdi?

Haberin Devamı

Zira mirası eşi ve çocukları birlikte reddetmiş. O halde onların daha önce ölmüş bulunduğu hallerde mirasçıları ana-baba ve bunlardan biri veya ikisi yok ise kardeşleridir.

Yani bu durumda kardeşinizin mirasçısı ana-babasıdır. Bunlardan biri yok ise (annenin durumunu sorduğunuza göre baba yok anne hayatta olarak kabul ediyorum) mirasçılar anne ve kardeşlerdir.

Yani şimdi mirasçı sizlersiniz. Sizin mirası reddetmeniz gerekir mi? Buna karar verecek olanlar sizlersiniz. Şayet “Kardeşimizin borcu bizim de borcumuzdur” veya “Evladımın borcu benim de borcumdur” diyecekseniz reddetmeyip borcu ödeyeceksiniz. Veya aksi düşünce ile “Borç bizim değil, niye biz ödeyelim?” diyeceksiniz ve sizler de mirası reddedeceksiniz. Bu takdirde tüm mirasçılar mirası reddettiği için miras sulh hukuk mahkemesince iflas hükümlerine göre tasfiye edilecek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder