Tamer Heper Teşhis artık kolay
HABERİ PAYLAŞ

Teşhis artık kolay

Bir kız benden hamile olduğunu iddia ediyor. Oysa kendisi ile hamile olacak kadar bir yakınlaşmamız da olmadı. Ama beni sık sık arayıp taciz ediyor. Bu konuyu nasıl aydınlatırım, sonuçları ne olur? Ceza söz konusu olur mu? ? D.P.

[[HAFTAYA]]

Artık bu hususu çocuklar bile çözdü, belli bir yakınlaşma olmadan çocuk falan olmuyor, hatta yeni gençliğin beslenmesinden midir nedir, o yakınlaşma birkaç defa olmadan da çocuk olmuyor. Son yıllarda bu iş bayağı zor olmaya başladı. Yani sizin anlatmaya çalıştığınız bir arkadaşlık esnasında çocuk olmasını ancak bir mucizeye bağlı. Bundan sonrasını aslında gazetemin bu hususta otorite olan köşe yazarlarının yanıtlaması lazım, onun için ben işin hukuki cephesine geçeyim. Olayın suç olması için ya bu hanıma sizin zorla tecavüz etmiş olmanız ya da bu hanımın reşit veya mümeyyiz olmaması lazım. Dolayısı ile bu çocuk olacak kadar yakınlaşma tarafların isteği ile olmuşsa ve hamile hanım reşit ise bunda suçluk ve cezalık bir durum yok. Bu işin ceza kısmı.

Haberin Devamı

Olayın bir de hukuki yönü var. Bu çocuk doğduğunda hukuken sizin babalığınıza hükmedilebilir. Ancak bu da o kadar kolay değil. Çok yakın tarihlere kadar doğan çocuğun belli bir yaşa geldiğinde yüzü ve vücut yapısı incelenip size benzeyip benzemediğine bakılıyor, babalığa öyle karar veriliyordu. Yani çocuğun suratında tesadüfi olarak size benzeyen noktalar bulunursa çocuk üzerinize kalıyordu. Neyse ki teknoloji gelişti ve bu tür iddialar artık kesine yakın sonuçlanabiliyor. DNA testi sonucu çocuğun size ait olup olmadığı kesinlik kazanıyor. Dolayısı ile bu iddia karşısında çocukla sizin DNA’larınızın uyuşup uyuşmadığına bakılacak ve iddia ettiğiniz gibi çocuk yapmak için olması gereken yakınlaşmanın olmadığı bir durumda çocuğun da size ait olmadığı anlaşılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder