Tamer Heper Toplantıyı kim iptal etti?
HABERİ PAYLAŞ

Toplantıyı kim iptal etti?

Haberin Devamı

Dokuz bloklu bir sitede daire sahibiyim. Site içinde Kasım ayında yapılan toplantıda site yöneticilerini seçtik, sonra bu toplantı itiraz sonucu iptal edildi. Aralık ayında her blok kendi içinde yaptığı toplantıda kendi yöneticisini seçti, sonra bunlarla yeni bir toplantı yaptık ve içlerinden üç kişiyi site yöneticisi seçtik. Bu doğru mu? H.M.

Anlattıklarınızdan sonra tam olarak doğrudur veya yanlıştır diyemeyeceğim. Bu giriş üzerine hemen ümitsizliğe kapılmayın, yazımı da okumayı bırakmayın, sonuna kadar izleyin. Bir parsel üzerine kurulu toplu yapılarda yönetim tarzı, blok yapılardan farklıdır. Burada iki etaptan söz etmek mümkün. Birincisi blokların yönetimi. Blokların yönetimi kendi içlerinde yapacakları kat malikleri kurulu kararları ve seçecekleri yönetici vasıtası ile olur.

[[HAFTAYA]]

Ancak bir de site ile site ortak alan ve tesisleri söz konusu olduğu için buraların yönetimi gerekmektedir. Bu da ikinci etabı oluşturur. Bu etapta görevi kat malikleri kurulu yapar. Ancak bu kadar insanı toplayıp karar almak kolay olmayacağı için yönetim planı ile yönetim toplu yapı temsilciler kuruluna verilebilir. Doğrusu da budur. Ancak kanunda; “Yönetim planında başka türlü düzenlenmemişse toplu yapı temsilciler kurulu blok yapılarda, her blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerince seçilen blok yöneticileri ve...” cümlesi bulunduğuna göre; site yönetimi için, yönetim planı ile uygun bir başka yönetim tarzı benimsenebilir. İşte yazımın başında “Yönetim tarzınız için tam olarak doğrudur veya değildir deyişimin nedeni budur. Yani sizin yönetim planınız ile siteniz için farklı bir yönetim tarzı benimsenmiş olabilir. Öncelikle yönetim planınızı incelemenizi öneririm. Son olarak dikkatimi çeken bir hususa değinmek istiyorum. Sorunuzda, Kasım ayında toplandığınız, alınan kararların iptal olduğu ve aralık ayında bu nedenle yeniden toplandığınız yazılı. İptallerin mahkeme kararı ile olması lazım. Bizde öyle bir ay içinde kararları inceleyip iptal kararı verecek sistem yok. Acaba önceki kararları kim iptal etti, bu hususu düşünün. Eski kararlar yürürlükte olabilir, işleri daha çok karıştırmayın derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder