Tamer Heper Trafik sorununa çözüm mü geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Trafik sorununa çözüm mü geliyor

Geçen gün, sürücü belgesi almanın artık ne kadar zor olacağını anlattım, bazı örnekler verdim. Yeni yönetmeliğe göre sekiz sayfada sayılan hususlardan birkaçının olmaması mümkün değil. Örneğin uyku apnesi olanlara sürücü belgesi verilmeyecek.

Bu nasıl tespit edilir bilemiyorum, mesela adaylar birkaç gece şubede misafir edilip uyku hali mi gözlenecek? Bunun için adeta deniliyor ki “Bundan sonra sürücü belgesi almak yok, olanlarınkini de ellerinden alacağız.” Şimdi bu hususları taksici okuyucularımla konuşurken bana trafik sigortası bedellerinden söz ettiler. Trafik sigorta poliçesi için istenen rakamlar 2000 TL ile 5000 TL arasında oynuyormuş. Bunu anlamak mümkün değil.

Bir taksicinin bu parayı ödemesi mümkün olabilir mi? Zaten onlar da ‘ödemeyeceğiz’ diyor. İyi ama sigortasız yola çıkmanın cezası olduğu gibi aracın bağlanması riski var. “Her şeye katlanırız, bu paraya boyun eğmeyiz” diyenler çok büyük çoğunlukta. Benzer bir meseleyi ben de yaşadım. Benim aracım 13 yaşında ve 1600 cc motor. Sigorta bedeli üçyüz küsür TL olmuş, ödedik.

Kızımın aracı da 13 yaşında ve 1.300 cc motor. Onun sigorta bedeli beşyüz küsür TL. Yani araç değeri olarak benimkinden daha ucuz ama poliçe bedeli benimkinin neredeyse iki misli. Nedenini sorduk, aldığımız yanıt şu: Siz yaşlısınız, kızınız genç, malikin yaşına göre prim alıyoruz” iyi mi?

Haberin Devamı


Şimdi bu olanlardan ne mana çıkaracağız? Ben diyorum ki, trafiğe çare olarak pahalı olan yol vs. yapmak yerine sürücü belgesi vermezsek, sigortaları ödenmeyecek seviyeye çekip yollardaki araçları da bağlarsak, yollar günün her saatinde trafiğe açık olur. Trafik problemi de ortadan kalkar. Sanki yapılmak istenen bu. Akıl ve mantık dışı ama akla başka bir şey gelmiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder