Tamer Heper Üç yıl ayrı yaşanır
HABERİ PAYLAŞ

Üç yıl ayrı yaşanır

Haberin Devamı

Açtığım boşanma davası, geçimsizliği ispat edemediğim gerekçesi ile reddolundu. Üç yıl geçmeden yeniden dava açamazmışım. Bu gerçekten böyle midir? Anlaşamadığım biri ile üç yıl birlikte olmak zorunda mıyım? N.B.

Gerçekten de üç yıl hadisesi var ama anladığınız gibi değil. Şöyle: Geçimsizlik nedeni ile açılan bir davada, davacı aile birliğinin devamında yarar olmadığını ispatlamalı. Bu ispatlanmadıkça dava reddolunur. Sizinki de öyle olmuş. Ancak bir de bunun sonrası var. Dava reddolunduktan sonra eşler ayrı yaşamaya devam eder ve birlikte yaşama amacı ile biraraya gelmedikleri takdirde üç yıl sonunda açılacak bir davada artık hakim eşler arasında geçimsizlik var mı yok mu diye bakmaz.

[[HAFTAYA]]

Sadece süreye bakar. Şayet üç yıl içinde bir araya gelmemişlerse boşanmaya karar verir. Yani sizin anladığınız gibi üç yıl birlikte yaşamaya devam şartı olmadığı gibi, tam tersine şart biraraya gelmemek. Tabii dikkat edilmesi gereken husus, evlilik birliğinin devamı amacı ile biraraya gelmek. Yoksa, sokakta karşılaşıldığında yolunu değiştirmek değil. Örneğin eşlerin müşterek çocuğu olabilir. Çocuğu görmek ve almak için eşler biraraya gelebilir. Dolayısı ile evlilik birliğinin devamı sözünü iyi yorumlamak lazımdır. Eşler üç yıl içinde birlikte yaşamak için biraraya gelirlerse aynı nedenle boşanma davası açamazlar ama sonra ortaya çıkan anlaşmazlıklar boşanma nedeni olabilecek şeyler ise ancak buna dayanarak yeniden boşanma davası açabilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder