Tamer Heper Üç yıl uzun süre
HABERİ PAYLAŞ

Üç yıl uzun süre

Apartmanımızda bir daire sahibi dairesini boş tutuyor. Bu nedenle de üç sene öncesinden borcu var. Yönetici de buna karşı hukuki işlem başlatmadı. Borçlu da dairesini sattı. Ben bu nedenle toplantıda “Yöneticiyi ibra etmiyorum” desem sonradan bu parayı yöneticiden tahsil edebilir miyim? S.S.

Benim önce bir önerim olacak. Siz bir girişim başlatmadan önce binanızın yönetim planını bir inceleyin. Acaba belli şartlarla dairesini boş tutanların aidattan muafiyetine dair bir maddeye rastlayacak mısınız? Bu çok görülen bir nokta değil ama az da olsa ihtimallerin içinde bulunduğu için bunu önerdim. Böyle bir muafiyet tanınmamış ise yöneticiden tahsili gerekecek mi? Yönetici kusuru ile veya kastı ile uğrattığı zarardan sorumludur.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu tamam. Peki şimdi sizde zarar doğdu mu? Bir kere bağımsız bölüm malikinin borcu üç senelik olduğuna göre henüz takip yapılabilecek dönem içinde. Yani bu borç icra takibi yolu ile tahsil olunabilir. Yani öncelikle icra yolu ile tahsilinin düşünülmesi lazım. Borç miktarı çok büyük değil, yani ödenmeyecek para değil (gecikme tazminatı ile birlikte yaklaşık 1000 TL) bu nedenle bugün yapılacak bir icra takibi ile tahsil olunabilir. Ancak herhangi bir nedenle tahsili kabil olmayacak bir ortam oluşmuşsa o zaman, evet, yöneticinin sizi zarara uğrattığı iddiası ile zararı yöneticinin karşılamasını talep etmek düşünülebilir ve bu nedenle de toplantıda yöneticiyi ibra etmemeyi düşünürsünüz. Zira tahsil için üç yıl beklenmemeli, bu iş için üç yıl uzun bir süre.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder