Tamer Heper Üyeliğe son verilebilir
HABERİ PAYLAŞ

Üyeliğe son verilebilir

Haberin Devamı

Bir TV yayın kuruluşuna üyeydim. Bir kanal benim için önemliydi ve ben bir arıza nedeni ile 15 gün bu kanalı izleyemedim. Defalarca aradım kimseye ulaşamadım. Sonuçta ulaştığımda gelip düzelttiler ama ben bu süre içinde istediğim kanalı izleyemediğim için üyeliğimin sonlandırılmasını istedim. Israrla vazgeçirmeye çalıştılar, sonuçta “Gelin cihazınızı alın” dedim. “20 TL ücret alırız” dediler. ‘Ben getireyim siz bana 20 TL verin’ dedim, “Olmaz” dediler. Şimdi de benim oturduğum şehirle ilgisi olmayan bir avukattan 800 TL ödemem için yazı geldi. Şimdi ben ne yapayım? Avukatın bulunduğu şehre gitmek zorunda mıyım? T.S.

Aslında konu değişik cepheleri olan bir konu. Bir kimse üyeliğini sonlandırmak istediğinde bu sonlandırılır. Üstelik sizin geçerli bir nedeniniz var. Ancak bu kabil kurumsal yapılar bir baskı grubu oluşturmuş durumdalar, güçleri nedeni ile vatandaşla adeta oynuyorlar. Ancak sorunuza gelirsem, size herhangi bir şehirdeki avukattan bir yazı gelmesi sizin o şehre gitmenizi gerektirmez.

[[HAFTAYA]]

Siz de bir yazı ile yanıt verirsiniz. İsterseniz de hiç yanıt vermezsiniz. Sizin için önem arzeden bir gün icradan bir yazı gelmesi. Şayet icradan gelecek ise bu mutlaka sizin bulunduğunuz şehirdeki bir icradan gelecektir. Böyle bir icradan ödeme emri geldiğinde buna karşı itiraz edecek, suskun kalmayacaksınız. Ancak tavsiyem itiraz veya sair hukuki işlemler için bir meslektaşımla birlikte hareket etmenizdir. Çünkü karşınızda herhangi biri olmayacak, kurumun avukatı olacaktır. Aleyhinize yapılan takibe itiraz imkanınız olabileceği gibi; borcunuzun bulunmadığının tespiti anlamına bir menfi tespit davası açmak da mümkün olacak veya herhangi bir nedenle bu parayı ödemek zorunda kalırsanız istirdat davası dediğimiz, ödenen paranın geri alınması davası da açabileceksiniz. Gördüğünüz gibi olay biraz teknik, bu nedenle bir meslektaşımla birlikte hareket etmenizi önerdim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder