Tamer Heper Uyulması gereken şekil şartları var
HABERİ PAYLAŞ

Uyulması gereken şekil şartları var

Eylül 2104 tarihinde evimi kiraya verdim. Kiracı bir hanımla yaşıyor, ben eşi zannediyordum değilmiş, evde ayrıca kedi köpek besliyor. Bana sözleşme yapıldığında bir

[[HAFTAYA]]

ay kira ödedi bir aylık da depozito verdi hepsi bu.

O günden bu güne bir tek ayın kirasını ödemedi. Ben de iyi niyetle bekledim ama sonunda Mayıs 2015 de icra takibi başlattım ve dava açtım.

Dava tatilden sonra, ancak icra takibinden sonraki ayların kirasını da ödemedi. Şimdi onlar için ayrı bir takip yapmalımıyım, yoksa takip yaparsam açmış bulunduğum davaya zarar gelir mi? Bu konuda neler önerirsiniz? E.U.

Haberin Devamı

Kiracınız yedi ay kira ödememiş ve siz yedi ay sessiz kalmışsınız, sabrınız için sizi kutlarım. Yedi ay beklediğinize göre bir de tespitimi söyleyeyim sizin geçim probleminiz yok demek ki. Oysa kiracı bir ayın kirasını dahi ödemediğinde kendisine ihtarname gönderilerek ödemesi için otuz gün süre verilir.

Verilen bu süre ile kiracının kira bedelini ödemesi için beklenen süre iki aya çıkar. Yine ödemezse otuz günün sonunda temerrüt nedeni ile tahliye davası açılır. Bu dava da bir müddet sürer ve büyük ihtimalle dava sırasında da kira ödemeleri aksayacaktır.

İşte bunun için hemen kiraların ödenmemeye başladığı ilk ayda girişimde bulunmanızı önerdim ki zararınız artmasın. Çünki kira bedelleri biriktiğinde bir gün kiracı sizden habersiz çıkar gider.

Gittikten sonra da izini bulmak kolay olmaz. Şimdi madem ki öncelikle icra takibine başladınız, takipten sonraki aylara ait ödenmeyen kira bedelleri için de takip yapmanızda bir mahzur yok.

Açmış bulunduğunuz davaya zarar gelmez. Ancak icra takibi yaptıktan sonra açılan tahliye davasında bazı usul şartları vardı. Acaba bunlara uydunuz mu? Bunlara uymadı iseniz dava da riske girer.

Örneğin icra takibini otuz günlük ödeme emri şeklinde yapmış olmanız gerekirdi. Veya kiracıya noterden göndereceğiniz ödeme emri ihtarlı olmalıydı, kendisine ödemesi için otuz gün süre verilmeliydi ve otuz gün içinde kira bedellerinin ödenmemesi halinde tahliye talep edileceği belirtilmeliydi.

Haberin Devamı

Bu şartlar olmadan temerrüt nedeni ile tahliye davasına bakılmaz. Bunlarda bir eksiklik var ise bari bundan sonraki takipleri bir meslektaşımın nezaretinde yapın ki zararınız büyümesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder