Tamer Heper Vakit geçmemiş
HABERİ PAYLAŞ

Vakit geçmemiş

Haberin Devamı

1997’de bir şirkette işe başladım. 2007’de kendi isteğimle ayrıldım. Herhangi bir belge de imzalamadım. Çalışıyorken sık sık yer değişikliği yapıp huzursuzluk yaratıyorlardı. Ben şimdi dava açsam kazanır mıyım? A. Ö.

Konu hakkında ihtimallere göre yanıt vermek zorundayım. Birinci ihtimal, bir işçi kendi isteği ile işten ayrılırsa kıdem tazminatı alamaz. Siz de kendi isteğiniz ile ayrıldığınıza göre tazminat talebiniz olamayacak. Ancak; diyorsunuz ki sık sık yer değiştirildim, rahatsız edildim.

[[HAFTAYA]]

Şayet bu yer değiştirmeler iş şartlarının ağırlaştırılması anlamı taşıyor ise bu halde iş akdinin haklı feshi söz konusudur ve tazminat hak edilir. Veya rahatsızlık kasten yaratılıyor ve işçi istifaya zorlanıyor ise bu dahi kıdem tazminatının hak edildiği bir durumdur. Ancak ispat edilmesi gerekir. İşten ayrılalı altı sene olmuş, altı senenin sonunda bunları ispat biraz güç olabilir. Ancak “Elimde belgeler var, ben bunu ispat edebilirim” diyorsanız tamam dava açın. Peki altı sene geçmiş olması zamanaşımı konusunu gündeme getirmez mi?

Hayır kıdem tazminatı talepleri için zamanaşımı süresi uzundur, on yıl. Yani henüz dava açma imkanınız var, tabi bu süre yönünden, yukarıda anlattıklarımı da gözardı etmeyin. Dava açsam kazanır mıyım diye de soruyorsunuz ya, işte bunun yanıtı yok. Dava açma ortamı var ise “Evet dava açabilirsiniz” denilebilir ama “Kesin kazanırsınız” veya “Kesin kaybedersiniz” denilemez. Bu, dava sürecindeki gelişmelere, hakimin takdirine kalmış bir husustur ki ancak davanın sonunda belli olur. Siz delillerinizi toplayın, yeterli görüyor iseniz davanızı açın, duruşmalarınızı takip edin, sonrası hakime kalmıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder