Tamer Heper Vasi izinle satmıştır
HABERİ PAYLAŞ

Vasi izinle satmıştır

Haberin Devamı

Dedem 84 yaşında cezaevinde vefat etti. Vefatından 13 gün önce halalarım dedeme ait bir dükkanı vekaleten satmışlar. Satışta dedeme ait bir sağlık raporu yok. Dava açsam satış iptal olabilir mi? Ş.B.

Şayet dedeniz evinde rahat yatağında vefat etseydi size yanıtım daha kolay olurdu ama cezaevi deyince işler biraz karışıyor. Nedeni şu: Cezaevinde belli bir süre kalacak hükümlülere vasi tayini gerekiyor. Dolayısı ile dedeniz adına her türlü işlem vasi tarafından yapılır. Dedeniz 84 yaşında hâlâ cezaevinde ise uzun süreli bir mahkümiyeti vardır ve bu durumda vesayet söz konusudur.

[[HAFTAYA]]

Şayet vesayet varsa bu durumda ona ait bir gayrimenkulün satışı için de hakim izni gerekir. Sizin ‘vekaleten satıldı’ sözünüz acaba vasi kanalı ile satıldı anlamını taşır mı? Şayet bu anlamı taşıyor ise mutlaka hakim izni de olmalıdır. Bunun dışında bir gayrimenkul vekaleten satıldı ise bu halde vekalet verenin akıl sağlığı elbette gündeme gelebilir. Ancak bu halde sadece yaşının 84 olması satışın iptali için yeterli olmaz. Bu halde kendisinin akıl sağlığının yerinde olmadığını ispat zorunda kalacaksınız. Bunu da açacağınız dava sırasında yasal delillerle ispat zorundasınız. Ancak kişisel görüşüm o ki sizin olayınız birinci paragrafta anlattığım şekilde gelişmiştir ve tahmin ettiğim gibi büyük ihtimalle vesayet makamı olarak alınan izinle yapılmıştır. Şayet durum bu ise bugün yapabileceğiniz bir şey kalmamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder