Tamer Heper Vasi tayini gerekebilir
HABERİ PAYLAŞ

Vasi tayini gerekebilir

Sizin tüm yazılarınızı okuyorum ama şimdiye kadar benim problemime benzer bir probleme rastlamadım. İki katlı bir evde oturmaktaydık. Alt katta ben, üst katta annem-babam-kardeşim. Geçen gün annem önce beni sokağa attı, sonra da babamı. Derken dışarıda oturan evli ablam olay üzerine geldi ve annemin akıl hastası olduğunu, bu nedenle ne yaptığını bilmediğini, alt katı, yani benim oturduğum katı kiraya vereceğini onu da evlatlıktan attığını söylediğini anlattı. Bu durumda ne yapabiliriz? M. G.

Önce bu işi akli dengesi yerinde biri yapsaydı olur muydu, ona bakalım. Bir evde oturuyorsunuz ve anneniz gelip sizi yaka paça evden atıyor. Bu olacak şey değil. Sizin evden çıkmanızı istese bile bunun hukuki yolları vardır. Siz annenize ait bir evde otursanız bile bu yer hukuken sizin meskeninizdir. Malik olmayabilirsiniz ama zilyetsiniz. Yani keyfi bir biçimde sokağa atılmanız düşünülemez.

Haberin Devamı

Hele hele babanız! Öyle seni de kapıya koydum denilebilir mi? Peki ablanızın söylediği doğru ise, ki anlatılanlar biraz bunu doğruluyor, bu halde mahkemeye başvurup annenizin hacir altına alınmasını kendisine vasi tayin edilmesini isteyeceksiniz. Özellikle de gayrımenkulü bulunduğuna göre bunun ve varsa sair hukuki işlerinin yürütülmesi için bu şart. Akıl hastaları hiçbir hukuki işlem kendiliklerinden yapamazlar.

Onun yerine mahkemece tayin olunmuş vasi yapar. Bu nedenle de vakit geçirmeden bu girişimde bulunmanızda yarar vardır, zira işlem öyle çabucak hallolacak cinsten değildir, birtakım muayeneler ve muayene sonucu alınacak raporlar gerekecek, vasi tayini gerekeceğine karar verildiğinde de uygun vasinin seçimi yapılacaktır. Bu arada evde eşyanız var. Öyle seni sokağa attım demekle olmaz, belki evden ayrılmaya razı olacaksınız ama uygun şartlar oluşana kadar evinizde de barınmalısınız. Evet tespitinizde haklısınız, bu güne kadar böyle bir problem sorulmadı, buna benzer bir yanıt vermedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder