Tamer Heper Velayet alınabilir
HABERİ PAYLAŞ

Velayet alınabilir

Haberin Devamı

Eşimden iki yıl önce boşandım. Bir çocuğumuz vardı ve mahkeme velayeti anneye vermişti. Şimdi çocuğa kötü bakıldığını, kötü eğitildiğini öğreniyorum. Elimde örnek fotoğrafları var, çocuğa şişeden bira içiriliyor. Bunun gibi kötü davranışları belgeleyebileceğim. Çocuğun velayetini alabilir miyim? E.E

Çocuğun yaşı konusunda bir bilgi sahibi değilim, okuyucum detayı anlatmış ama çocuğun yaşı konusunda bir bilgi vermemiş. Tabii ki doğru yanıtı vermek için doğru bilgiye sahip olmak lazım. Belki biraz mantıksız biliyorum ama örnek olsun diye söylüyorum, herhalde çocuk 18 yaşından büyük değil, zaten böyle olsa velayetin tevdii söz konusu olmazdı.
[[HAFTAYA]]

Bu durumda çocuğa kötü bakıldığı ispatlanabilecek ise ve bunların içinde küçüğe elinde bira şişesi ile bira içirildiği bir gerçek ise çocuğun velayetinin anadan alınıp babaya verilmesi talebi ile dava açılabilir. Velayet ve nafaka konularında öncelikli olan küçüğün menfaatidir. Özellikle velayetin tevdiinde bu birinci derecede önceliklidir. Dolayısı ile böyle bir ihtilafta hakim çocuğun menfaati neyi gerektiriyor ise onu yapar. Davayı açın talebinizi hakime iletin, elbette karşı tarafın da diyecekleri vardır. Hakim bu konularda geniş takdir hakkına sahiptir, velayet size verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder