Tamer Heper Yanlış iş, problemli sonuç doğurur
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış iş, problemli sonuç doğurur

Haberin Devamı

Annemle babam imam nikahı ile evlenmiş, ben doğmuşum ama onlar beni kendi adlarına nüfusa kaydedecekleri yerde dedemle babaannemin çocuğuymuşum gibi onların adına kaydettirmişler. Yani dedem babam olmuş, babannem de annem. Sonra da ayrılmışlar. Şimdi babam görülen dedem öldü, kardeşlerim bana “Bize imza vereceksin, mirastan pay almayacaksın, sen babandan miras alırsın” diyorlar. “Biyolojik babam da, kardeşlerine imza verdiğin gibi bana da vereceksin” diyor. İki arada kaldım, bu nasıl iştir? Bunlara imza vereyim mi? S.Ç.

İşte cehaletin sonucu budur. Kendi çocuğunu git başkasının üzerine kaydettir sonra da bu karmaşayı çözmeye çalış. Düşünebiliyor musunuz, okuyucumun biyolojik, gerçek babası kardeşi olarak görünüyor. Keza amca ve halalar da kardeş. Bugüne kadar böyle gelmişken, şimdi ortaya miras meselesi çıkınca, “Sen bizden değilsin” diyorlar.

[[HAFTAYA]]

Peki “Bugüne kadar bu işi niye düzeltmediniz” diye sorulmaz mı? Bugün, babanız olarak görülen dede öldüğü için siz mirasçılar arasındasınız. İşin daha ilginç tarafı şu: Size ne diyorlar “Sen git asıl babandan miras al”. İyi ama siz asıl babanızın alt soyu yani füruu olarak mirasçısı değilsiniz. Üstelik kardeş olarak da mirasçısı değilsiniz çünkü babanız siz doğduktan sonra resmi nikahla evlenmiş ve çocukları olmuş. Onun mirasçısı kendi çocukları. Şimdi yukarıda başlangıç cümlesi olarak kullandığım ‘cahilce iş’ tespitine katılıyor musunuz? İş karışmış ve bu karışıklık sizin aleyhinize sonuç doğurmaya başlamış. İşte bunun için mutlaka resmi nikah yapın, çoluğunuzu çocuğunuzu zamanında doğru bilgilerle nüfusunuza kaydettirin diyoruz. Bugün için şimdilik imza vermeyin, gelişmelere göre hareket edersiniz. Zira babalık davalarında hak düşürücü süreler vardır ve bunlar genel anlamda bir yıldır. Tabii burada sürenin başlangıç tarihi önem arzetmektedir. Çocuk için verilen sürelerden biri, çocuk ile başka bir erkek arasında soybağı ilişkisi varsa, bir yıllık süre bu ilişkinin ortadan kalktığı tarihte işlemeye başlar. Sizin soybağı ilişkiniz ise ortadan kalkmamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder