Tamer Heper Yaptığınız işin şartları ağırlaştı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Yaptığınız işin şartları ağırlaştı mı?

Bir tıp merkezinde çalışıyorum. Ayağımda sorunum var, buna rağmen gece çalışması ile birlikte uzun mesailer de yaptırılıyor. Mesai ücreti istedim, buna karşın beni kan alma bölümünde görevlendirdiler. Bu bölüm, devamlı ayakta çalışma gerektiriyor. Bunun üzerine ayrılmak istedim, bana altı hafta ihbar müddetim olduğu söylendi. Bu şartlarda altı hafta çalışamayacağımı söyleyince tazminat ödemem gerektiği bildirildi. Ben bunu ödemek zorunda mıyım? ? Ş.D.

İhbar müddeti her iki taraf için de söz konusudur. Yani işveren işinize son verseydi ya sizi altı hafta çalıştıracak ve ücretini ödeyecekti, veya hemen işinize son verecek ve altı haftalık ücret ödeyecekti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İşçi, haklı neden olmadan işi bırakırsa, istifadan itibaren çalışma süresine bağlı olarak artan oranda, ama sizin çalışma sürenizde altı hafta müddetle çalışması veya tazminat ödemesi gerekir. Dikkat edin haklı neden olmadan, ibaresini özellikle koydum. İstifa için haklı nedenler varsa bu halde ihbar süresine bakılmaz. Sizin kan alma bölümünde görevlendirilmeniz, anlattığınız çerçeve içinde (buna işin uzağında biri olarak ben karar veremem onun için sizin anlattığınız çerçevede diyorum) iş şartlarının ağırlaştırılması anlamını taşıdığı için sizin haklı nedenlerle iş akdini fesih hakkınız doğmuştur. Dolayısı ile ihbar tazminatı ödemeniz gerekmeyeceği gibi sizin kıdem tazminatı talebiniz doğacaktır. Tabii bu talebin yanında fazla mesai ücreti de yer alabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder