Tamer Heper Yarısı kardeşlerin
HABERİ PAYLAŞ

Yarısı kardeşlerin

Haberin Devamı

Altı kardeştik. Dördü öldü, iki kardeş kaldık. Ölenlerden birinin apartmanı vardı bunu halen eşi kullanıyor. Bu durumda biz kardeşlerin hakkı var mıdır? Kardeşimizi karısının öldürmüş olabileceğine inanıyoruz. Ölümünün üzerinden dört yıl geçti, bunu tespit mümkün mü? İ.M.

Önce miras: Kardeşinizin ölümü ile siz eşi ile birlikte mirasçısınız. Ana-baba ve kardeşler ikinci derece mirasçıdır. Bu durumda eşle birlikte mirasçı olduklarında mirasta yarı yarıya hak sahibi olurlar. Dolayısı ile sağ kalan eş, bahsettiğiniz apartmanın yarısına sahiptir, diğer yarısı kardeşlerindir. Kardeşlerden hayatta olmayanların yerine onların evlatları geçer. Bu nedenle önce veraset ilamı alacaksınız, sonra bu veraset ilamı ile tapu dairesine gidip gayrimenkullerin mirasçılar adına tescilini isteyeceksiniz.

Sizin mülkiyet hakkınız tescille başlamayacak, kardeşinizin ölümü ile başlayacak. Şimdi öldürülme şüphesi: Bir kimsenin dört yıl sonra mezarı açılıp öldürülüp öldürülmediğinin incelenmesi konusu biraz hukuku ama çoğunlukla tıbbı ilgilendiriyor. Dolayısı ile size tam anlamı ile şunlar varsa cinayettir, yoksa değildir, bunların incelenebilme süresi de şu kadardır diyemiyorum.

Ancak adli tıp konusuna girenler için birazını şöyle aktarabilirim. Ceset üzerinde yapılan incelemede kemik kırığına rastlanırsa bu bir şüphe nedenidir. Uzun süre geçse de tespiti mümkündür. Zehirlenmelerde ise karın boşluğu civarından alınan toprak örneklerinde zehir izine rastlanabilir. Bunun dışındaki incelemeler tıbbın konusu olduğundan daha derine inme imkanım yok. Konu savcılığı ilgilendiren bir konudur, bu konuda çok ısrarcı iseniz savcılığa başvuruda bulunursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder