Tamer Heper Yaşam alanına müdahale
HABERİ PAYLAŞ

Yaşam alanına müdahale

SORU: Yeni inşa edilen bir binada eşimle banim dairelerimiz var. Binaya büyük çoğunluk taşındı ve daha bu safhada dairelerden birine hırsız girmiş. Bu daire sahibi de kapısının önüne hem merdiven sahanlığını hem de benim dairemi görecek şekilde kamera koydu. Benim dairemin kapısı açıldığında kamera dairenin içini bile görüyor. Bu yasal mıdır? Bunu engelleme hakkım var mıdır? Var ise nasıl? ? K.Y.

CEVAP: Köşemi takip ettiğinize göre biliyorsunuzdur, kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda ortak yerlere müdahale ancak kat maliklerinin alacağı kararla olur. Sizin komşunun kamera koyduğu yer ortak alan.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile bir müdahale. Bu işin bir cephesi. İkinci cephesi, kamera sizin daireyi de görüyor. Bırakın içeriyi görmesini, sizin daireye giren çıkan, gelen giden hep kontrol altında. Böyle bir kontrolu (karşı komşu iyi niyetli olsa bile) kabullenmek zorunda değilsiniz. Peki bunu engelleme hakkınız var mı? Evet var. Bazı hallerde bu hadise tartışma konusu olmaktadır. Bunun emniyet tertibatı olduğu, kötü bir niyet taşımadığı savunması yapılmaktadır. Ancak sizin yaşam sahanıza bir müdahale olduğu için bunun kaldırılması gerekmektedir. Bunun için ya komşunuzu uyaracaksınız kendisi kaldıracak veya dava açacaksınız ve müdahalenin önlenmesini talep edeceksiniz. Yani mahkeme kararı ile kaldırtacaksınız. Tabii ne yazık ki daha eve ilk adımı attığınızda komşunuzla mahkemelik olacaksınız. Çok sevimli bir durum değil ama herkes de kendi özgürlüklerinin, bir başkasının özgürlüğü ile sınırlı olduğunu bilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder