Tamer Heper Yetkililere duyurulur
HABERİ PAYLAŞ

Yetkililere duyurulur

Haberin Devamı

Alt gelir grubu için yapılan gibi bir evde oturuyorum. Gündüz çalışıyorum, akşam saat 10-11 gibi eve geliyorum. Evde bulunmadığım halde merkezi sisteme dahil kalorifere para ödüyorum. Bu hususu şikayet konusu yaptım, şimdi evlere kalorimetre denen nesne takıldı ama bunu da tam kapatamıyormuşuz. En son üçte kalacakmış. Ben yine evde olmadığım halde yakıt parası ödüyorum, bu adil mi? Lütfen bunu ilgililere duyurur musunuz? B.K.

Ben duyurayım da ilgililerin sizin probleminizle ilgileneceğine pek inancım yok. Yine sizi teselli etmek bana kalacak. İlgililer sizin gibilerin probleminizle ilgilenecek olsalardı senelerce milleti kombi kullanmaya yönlendirirler miydi? O yıllarda defalarca yazdım, “En tasarruflusu merkezi sistemdir, kombi daha büyük masraf çıkarır” dedim. Dinleyen kim, kombi de kombi. Peki şimdi ne oldu?

[[HAFTAYA]]

Döndük dolaştık yine merkezi sisteme geldik. Peki merkezi sistem diye ısrarımın nedeni ne idi. Basit. Bir binada duvarlar, döşemeler, kolon ve kirişler ısınmadan siz dairenizde ısınamazsınız. Sizin ısınmanız için alt kat, üst kat ve yan komşular sıcak olacak. Komşu işe gittiği için kombiyi kapatır, dairesini soğutursa siz iki misli yakıt harcarsınız. Dolayısı ile kombide zarar edersiniz. Nitekim kombi kullananlar iki misli yakıt parası ödedi. Şimdi döndük yine merkezi sisteme. Bu açıklama ile bir nebze sizin sorunuz da yanıtlandı. Yani pay ölçeri tam kapatmayacaksınız, sizin daireniz tam olarak soğumayacak. Aksi halde her yeri yeniden ısıtmak için iki misli enerji harcarsınız. Pay ölçerler onun için sıfıra ayarlanmaz, en son ikiye ayarlanır, dairenizin az da olsa sıcak kalması için. Peki pay ölçerler bunu sağlıyor mu? Ben sağlayana rastlamadım, payölçerlerin henüz işe yaradığı bir yere de tanık olmadım. Merkezi sistemde ayda 200 TL ödeyenler pay ölçerle 400 TL ödüyor. Bu nasıl tasarruf henüz aklım ermedi. Konuyu yetkililere duyurmamı istediniz, işte duyurdum. Bakalım yakıt masrafınız azalacak mı? Ben bir kehanette bulunayım, evet bundan sonra yakıt masrafınız azalacak çünkü yaz geldi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder