Tamer Heper Yönetici mi kral mı?
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici mi kral mı?

SORU: 19 mesken 5 dükkandan oluşan bir binada yönetici yardımcısıyım. Yöneticimiz sanki yönetici değil de bir kral. Hiç kimseye hesap vermiyor. Ben bile defterleri göremiyorum. Giderler nereye gidiyor hiç kimse bilmiyor. Bazı yakınlarından aidat almadığını duyduk. 17 kat maliki bir toplantı düzenledik kendisi toplantıya bile gelmedi. Bu toplantıda kendisini yöneticilikten aldık ama karar defterini vermediği için müşkülde kaldık. Bu kişiye karşı ne yapılabilir? U.H.

[[HAFTAYA]]

CEVAP: Bir binadaki yönetici bir diktatör değildir, apartmana hizmet veren biridir ve görevi yasalarla belirlenmiştir. Böyle defterleri saklamak, hesap vermemek gibi bir durumu yoktur.

Haberin Devamı

O kadar ki denetçi yöneticiyi her üç ayda bir denetleyebilir. Ayrıca gerekli gördüğü hallerde de denetleme yapabilir. Böyle birinden nasıl kurtuluruz? Siz zaten kurtulmuşsunuz.

Toplantı yapıp 17 oyla yöneticilikten almış yeni yönetici tayin etmişsiniz. 24 bağımsız bölümlü bir binada 17 bağımsız bölümle alınan karar iyi bir nisapla alınmış demektir.

Ancak umarım davet sürelerine ve şartlarına da uymuşsunuzdur. Zira yaptığınız toplantı olağanüstü bir toplantıdır ve davet için en az 15 gün önceden kat maliklerine davetiye gönderilmiş olması gerekir.

Bunu şunun için hatırlattım. Bu gibi şartlara uyulmamış ise sizin eski yönetici toplantının iptalini dava edebilir ve sonuçta da davayı kazanabilir. Bu nedenle yasanın öngördüğü tüm şartları yerine getirmek gerekir.

Şimdi toplantı yasal prosedüre uygun yapıldı ise yeni yöneticiniz vardır ve eskisi ibra olunmamıştır. Bu durumda da binaya verdiği zarardan şahsen sorumludur. Bu sorumluluğu nedeni ile aleyhine tazminat davaları açılabilir ve ayrıca kendisinden tuttuğu defterler istenebilir.

Defterleri teslim etmediği için sizin toplantı tutanakları düz beyaz kağıda yazılabilirdi ve bu karar sonradan karar defterine yapıştırılabilirdi. Bunu defterleri teslim aldıktan sonra yapabilirsiniz.

Defterlerin incelenmesinde aidatlarını ödemeyen yandaşlar hakkında icra takibi yapıp aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ile birlikte tahsilini sağlayabilirsiiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder