Tamer Heper Yönetim planı değişmiş
HABERİ PAYLAŞ

Yönetim planı değişmiş

Bizim sitemizde ortak alanların aralarını çitle kapatan komşular vardı. Biz itiraz ettik ama kat malikleri kurulunda beşte dört oyla çitlerin yapılması için karar aldılar, tapuya yazdırdılar ve önce kaldırılan çitler yeniden yapıldı. Bu durumda bizim evimizin etrafı aleyhimize kapatıldı. Bu kararın iptali için dava açtık. Bu durumda nasıl davranabiliriz, böyle bir karar alınabilir mi? Z.G.

Ortak alanlar ancak amacına uygun olarak kullanılır. Bahçe ortak ise herkesin kullanımına açıktır. Ancak bu kullanım bir başkasının aleyhine kullanılamaz. Böyle sitelerde ortak alan olan bahçe kullanımı problem yaratmaktadır. Bizde çoğunlukla fikir olarak yayılma ve sahip olma fikri hakımdır. Ortak kullanımdan hoşlanmayız. Bunun için ilk işimiz ortak alanlara mümkün olduğu kadar yayılmaya çalışırız. Komşularınız bunu yapmış ama yaparken hukuki bir kılıf bulmuş ve beşte dört oyla yönetim planını değiştirmiş. Tapuya yazdırdılar sözünden bunu anlıyoruz.

Haberin Devamı

Yönetim planı ile bazı yerler bazı bağımsız bölümlere tahsis edilebilir. Şimdi yapılan bu. Yönetim planı değişikliği ile çitle çevrili alanlar tahsis edilmiş. Ancak bu yapılırken özen gösterilmesi gereken hususlar var. Birincisi tahsis adil olacak, ikincisi bir başkasının zararına olmayacak.

Oysa sizin binaya giriş çıkışınız engelleniyor. Dolayısı ile böyle bir tahsise itiraz edilebilir. Çok eskiden yönetim planı değişikliği için tam iştirak aranırdı. Sonra yasa değişti ve 4/5 oranı kabul edildi. Bu da 1/5 hisseye sahip olanların haklarını ihlal eder oldu

. Şimdi siz bu durumdasınız. Ancak dava açtığınızı söylüyorsunuz ya, mahkeme gerekli incelemeyi yapar ve sizin mağduriyetinizi giderecek bir karar verir. Duruma göre ya alınan kararı iptal eder veya sadece sizin mağduriyetinizi giderir. Davanın sonucu hakkında bir söz söylemek mümkün değildir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder