Tamer Heper Yüzde 20 zamlı öder
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 20 zamlı öder

Altı mesken, üç dubleks, dört dükkandan müteşekkil binamız için mantolama kararı aldık. Ödemeler konusunda anlaşamadık ve payı oranında toplamaya karar verdik. Dükkanlardan biri “Bu parayı vermem” diyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? M.A.Y.

Kat mülkiyetine tabi binalarda ortak giderlere katılım, yönetim planında başka türlü anlaşma olmadıkça kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderleri eşit, diğerleri arsa payı oranında bölüştürülerek yapılır.

Hemen hemen hiçbir binanın yönetim planında mantolama için özel bir paylaşım hükmü bulunmadığı için paylaşım, yasa gereği arsa payı oranında olacaktır. Siz de zaten bu yolu seçmişsiniz ve masrafları arsa payına göre bölüştüreceksiniz.

Haberin Devamı

Ödemeyeceğini söyleyen bağımsız bölüm maliki için ise yapacağınız işlem, kendisine düşen gider payı için icra takibi yapmak olacaktır. Şayet yapılacak takibe itiraz eder de sonra mahkemede haksız bulunursa bu gideri size yüzde 20 fazlası ile öder.

Demek ki sizler aldığınız kararı kat malikleri kurulu karar defterine yazacaksınız ve bu karara göre de bağımsız bölüm malikinden talep edeceksiniz. Ödemediği takdirde de muhtemelen bir meslektaşımın yardımını alarak icra takibi yapacaksınız.

Ondan sonra yedi gün bekleyeceksiniz. Ya yedi gün içinde talep olunan para ödenecek veya yedi gün içinde itiraz edilecek. İtiraz olduğunda da itirazın kaldırılması veya iptali için dava açacaksınız.

Ondan sonra karar mahkemenin. Şayet sizler davayı kazanırsanız bu parayı yüzde 20 fazlası ile alacaksınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder