Tamer Heper Yüzde 51'i bulmalısınız
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 51'i bulmalısınız

Kardeşimle benim yüzde 50’sine sahip olduğumuz bir daire var. Bu yer babamdan kaldı. Diğer yüzde 50 bir başkasının. İçinde kiracı oturuyor. Ben kiradayım ve bu daireye taşınmak istiyorum. Kiracıya “Çık” dedim, çıkmayacağını, diğer ortağın oturmasına izin verdiğini söylemiş. Ben bu kiracıyı çıkaratamayacak mıyım? S.K.


Siz bahsettiğiniz dairede ortaksınız. Hissenin yarısı kardeşinizle sizin, diğer yarısı bir başkasının. Böyle hisselerin belli olduğu ortaklık türüne paylı mülkiyet veya müşterek mülkiyet diyoruz. Müşterek mülkiyetlerde, o mal üzerinde bir işlem yapılacak ise bunu hissedarlar, hisse çoğunluğu ile karar alarak yapar. Yani en az yüzde 51 oranında katılım sağlanmalıdır.
[[HAFTAYA]]

Sizin olayınızda hisseler (sizi kardeşinizle bir sayarsak) eşit. Yani karar almak için diğer yüzde 50 hisseye sahip ortağın da size katılması lazım. Kiracıyı çıkarmak için ancak bu yolla bir dava açabilirsiniz. Onun için diğer ortağın bu işe katılmasını sağlamalısınız. Kiracının, “Diğer ortak bana otur dedi” sözüne bakmayın, acaba ne kadar doğru? Siz ortağınızla görüşün, o size fikrini söylesin. Böyle kulaktan kulağa haberleşme ile iş olmaz. Belki ortak size kabul ettiğini söyleyecek, belki bir başka şey teklif edecek. Ancak bilinen bir şey var ki hukuki bir işlem yapmanız için diğer ortağın size katılmasını sağlamak zorundasınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder