Tamer Heper ZAMMIN DA BİR USÜLÜ VAR
HABERİ PAYLAŞ

ZAMMIN DA BİR USÜLÜ VAR

1679 haneli bir sitede oturuyorum. Bize bir yazı geldi ve aidatlara yüzde 33 zam yapıldığı söylendi. Bir şekilde sitenin banka kayıtlarına ulaştık, baktık ki bankada halen sitenin 377.000 TL parası var. Bu talebin iptali için dava açmam gerekecek mi? H.U.

Kat mülkiyetine tabi yapılarda ve sitelerde aidat, işletme projesine göre toplanır. İşletme projesi iki şekilde yapılır. Ya kat malikleri kurulu toplantısında kabul edilir ve toplantıya katılmayanlara tebliğ edilir veya toplantıda kabul edilmemiş ise yönetim kurulu derhal bir işletme projesi yapar, tüm kat maliklerine tebliğ eder. İtiraza uğramazsa işletme projesi kesinleşir ve yürürlüğe girer.

Haberin Devamı

Aidatlar mutlaka kesinleşmiş işletme projesine göre toplanır. İstisnası yoktur. Şayet bir gün olağanüstü bir masraf çıkar da yeniden para toplama ihtiyacı duyulursa yönetim kurulu ek işletme projesi yapar. Tüm bağımsız bölüm maliklerine tebliğ eder, yine itiraz olmazsa bu da kesinleşir. Bunun dışında yönetim kurulu kendi içinde karar alıp aidatları yüzde 33 artırdık diyemez.

Sizin durumunuz son söylediğim cümleye giriyor. Yani yönetim kurulu kendiliğinden aidatlara zam yapmış. Bu kesinleşmiş bir işletme projesi değildir ve bununla aidat toplanmaz. Sizin aidat borcunuz eski rakamlar çerçevesinde olup bunu ödeyeceksiniz. Şayet hukuki bir girişimde bulunup da sizden fazla para istenecek olursa buna itiraz edeceksiniz. Yoksa yönetimin aldığı usule aykırı bu artırım için şimdiden herhangi bir dava açmanız gerekmez

Sıradaki haber yükleniyor...
holder