Tamer Heper Zararı yapan öder
HABERİ PAYLAŞ

Zararı yapan öder

Haberin Devamı

Kargo servisinden kardeşimin gönderdiği kargo bana teslim edildi. Teslim alırken ambalajının ezik olduğu görülüyordu. İçini açtığımda içindekilerin kırık olduğu gördüm. Günlerdir kargonun yetkilileri ile görüşmeye çalışıyorum. Bazıları ilgileneceklerini söylüyor, bazıları ise bana kaba davranıyor. En sonunda kargoda sıvı bulunduğu için sigorta kapsamı dışında olduğu söylendi. Bu durumda ben hiçbir hak talep edemeyecek miyim? F.K.

Önce genel bir kuraldan söz edeyim. Herkes verdiği zarardan sorumludur. Size bir zarar verilmiş, bu halde zararı doğuran bundan sorumludur. Sigorta meselesine gelince. Taşınan mallar sigortalı olabilir, olmayabilir. Sigortayı yaptıran siz değilsiniz, sigortayı yaptıran taşımayı yapan firma.

[[HAFTAYA]]

Bundan maksat taşıma sırasında oluşan hasarın teminat altına alınması. Yani korunan siz değilsiniz, korunan taşımayı yapan firma. Şayet kendi yaptıkları poliçede sıvı taşımalar kapsam dışı ise bu husus yine onları ilgilendiriyor, sizi değil. Bunlar taşıyıcı firma ile sigorta şirketi arasındaki ilişki. Oysa sizin olayınızda ilişki sizinle taşıyıcı firma arasında. Bu durumda en başta söylediğim kural geçerli yani herkes verdiği zarardan sorumludur. Sizi zarara uğratan taşıyıcı firma olduğuna göre zararı da karşılayacak. Kendisinin sigortadan hasar bedelini alamayacak olması size karşı sorumluğunun ortadan kalktığı anlamını taşımaz. Bu nedenle siz zararınızı talep edebileceksiniz. Bunun için tüketici hakem hayatine ve arkasından da geriyorsa tüketici mahkemesine başvurup zararınızın tazminini isteyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder