Tamer Heper sulh hukuk mahkemesi bakacak
HABERİ PAYLAŞ

sulh hukuk mahkemesi bakacak

Devremülk sahibiyim. Son yıllarda yönetim dairelere bakmaz oldu. Kullanıma ayrılan eşyalar dairelerde ya yok ya da eskimiş. Bunlarla ilgili nerede dava açabilirim? Ne talep edebilirim? S.B.

Devremülk konusu Kat Mülkiyeti Kanunu içinde yer almaktadır. Devremülk alınırken çoğunlukla bir de sözleşme imzalanmaktadır. Bu sözleşmede tarafların hak ve görevleri yer alır. Demek ki birinci bakılacak husus imzalanan sözleşmedir ki içindeki hükümler incelenmelidir. Olay kat mülkiyeti mevzuatı içinde yer aldığı için sizin bir de yönetim planınız vardır. Dolayısıyla ikinci olarak yönetim planına da bakacaksınız.

Haberin Devamı

Burada da malikler ile yönetimin hak ve görevleri yer almaktadır. Bu iki belge size yol haritanızı verecek. Örneğin aidatlar nereye harcanıyor? Aidat toplandığı halde dairelerde bakım ve yenileme neden yapılmıyor? Görev ve yetkileri yönetim planında tespit ettikten sonra kat malikleri kurulunda hesap soracaksınız. Gerekli görürseniz de yönetimi ibra etmeyip mahkemede hesap soracaksınız.

Peki hangi mahkemede? Yukarıda sözünü ettiğim gibi devre mülk konusu Kat Mülkiyeti Kanunu içinde yer alan bir bölüm ve kat mülkiyeti ile ilgili davalar sulh hukuk mahkemelerinde görülür. Siz de bu konu ile ilgili açacağınız tüm davaları gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde açacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder